субота, 09 листопада 2019 16:56

Без тиску Росії не обійшлося: у Польщі затримали нашого вояка-добровольця

Без тиску Росії не обійшлося: у Польщі затримали нашого вояка-добровольця
Ігоря Мазура затримали на кордоні. Фото: "24 канал"

У Польщі затримали добровольця, ветерана війни на Донбасі, працівника Секретаріату уповноваженого Ради з прав людини Ігоря Мазура.

Він мав відвідати офіційний захід на запрошення Польщі. Прикордонники затримали Мазура на запит Росії через Інтерпол, сообщает "24 канал".

"Ми робимо все можливе, аби допомогти нашому побратиму. Але в цій ситуації рішучу позицію повинна зайняти наша держава, за свободу, незалежність, територіальну цілісність якої друг Тополя змагався не один десяток років", – повідомляє "Рух опору капітуляції".

МЗС закликали втрутитися в ситуацію і сприяти негайному звільненню Мазура.

"А польську сторону закликаємо припинити виконувати російські інструкції – Москва це не оцінить. Адже може статися, що російська сторона чинитиме з польськими громадянами так само, як польська вчинила з Ігорем Мазуром", – додали автори допису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закликає ЄС посилити тиск на Росію через засудження журналіста Асєєва

Мазур є помічником народної депутатки від партії "Голос" Соломії Бобровської. Вона уточнила, що польські прикордонники затримали бійця на вимогу Росії через Інтерпол.

До Мазура не допускають українського консула та не надають адвоката, повідомив колишній нардеп Ігор Мосійчук. 11 листопада попередньо в місті Холм вирішуватиметься питання про взяття бійця під варту задля екстрадиції в Росію.

Народний депутат Ігор Гузь повідомив про розмову щодо затримання бійця з генконсулом України у Любліні Василем Павлюком. Ситуація потребує негайного втручання генпрокурора Руслана Рябошапки та міністра юстиції Дениса Малюськи. Вони повинні звернутися до генпрокурора Польщі Збігнєва Зьобро з аргументами та вимогою звільнення Мазура.

Омбудсменка Людмила Денісова підтвердила, що до Мазура не допускають українського консула та не надають адвоката.

Представники України та Італії обговорили питання щодо засудженого нацгвардійця Віталія Марківа. Це сталося під час зустрічі заступників глав МЗС і МВС України і заступника міністра закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Манліо Ді Стефано, передає прес-служба МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Без тиску Росії не обійшлося: у Польщі затримали нашого вояка-добровольця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі