четвер, 08 березня 2018 08:50

Без паніки! Я — фея" - військове телебачення розповіло про жінок в ЗСУ

Без паніки! Я — фея" - військове телебачення розповіло про жінок в ЗСУ
На сьогодні в Збройних силах України проходять службу близько 25 тисяч жінок, з них понад 3 тисячі - офіцери. Фото з мережі

Близько 7 тисяч жінок-військовослужбовців взяли участь в антитерористичній операції на Донбасі. 116 жінок нагороджено державними нагородами. 4 з них - посмертно. Понад 2 тисячі нагороджені відзнаками Міноборони та Генштабу ЗСУ.

Історії жінок-військовослужбовців різноманітних військових професій від фронтового кухаря до військового метролога в своїх сюжетах розповідає Військове телебачення України.

Військовий медик Вероніка мріє поїхати до Парижу і здобути вищу освіту. На фронті вона з 2015-го року. Розпочинала зі служби в добровольчому батальйоні "Карпатська січ", згодом батальйон ОУН, а нині штатний медик однієї з механізованих бригад ЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мій Донбас - чорно-білий" - журналіст опублікував вражаючі фото

- Це складно, у тебе є особовий склад за який хвилюєшся, а тепер ще й вона, - розповідає військовослужболвець Сергій про рішення дружини приєднатись до його підрозділу на фронті. Молода родина вийшла на материкову Україну з окупованого Криму, де Сергій служив у 36 бригаді берегової оборони. Олена ж прийшла до війська вже під час війни і нині разом з підрозділом боронить приморський напрямок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Завжди будуть на вістрі" - військовий оглядач розповів, що Кремль зробить із бойовиками та найманцями

Від роботи Ірини залежить працездатність, точність, та надійність багатьох типів армійської техніки та озброєння, вона метролог, зберігач одного з військових еталонів.

- Перший поранений з луганського аеропоту Олексій, ми йому зробили 9 операцій, живий, слава Богу. Тоді я вирішила що потрібно йти на службу, — розповідає Світлана Долик, капітан медслужби, лікар-анестезіолог.

320 хірургічних операцій в рік і ця цифра не враховує десятки невідкладних операцій в зоні АТО, евакуації, виїзди на передній край. Сьогодні вона працює у Львівському військовому госпіталі.

"Правосеки змусили жінку з'їсти газету" - Геббельс пишався би пропагандою ДНР

Зараз ви читаєте новину «Без паніки! Я — фея" - військове телебачення розповіло про жінок в ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі