понеділок, 12 квітня 2021 09:22

Авторка фейку про "розіп'ятого в Слов'янську хлопчика" дала інтерв'ю

Авторка фейку про "розіп'ятого в Слов'янську хлопчика" дала інтерв'ю
Жителі Слов'янська ще 7 років тому спростували історію про розстріли в центрі міста. Фото: Facebook

Авторка фейку про "розіп'ятого в Слов'янську хлопчика", яка раніше також зображала жертву обстрілу у Волновасі, шкодує про сказане.

Галина Пишняк, яка 2014 року розповідала про публічну страту дитини, нібито скоєну українськими силовиками, наразі живе під Смоленськом і працює відеооператоркою в охоронній фірмі. В інтерв'ю телеканалу "Дождь" історію про хлопчика жінка розповідає плутано й відмовляється повторювати.

"Так, я шкодую. Тому що ця історія обернулася на гірше для моєї родини... Якби я знала, що все так негативно вплине на мою сім'ю, я б учинила так, як інші люди: нічого не бачу, нічого не знаю. Цькували мене, моїх дітей... Неправда - нехай буде неправда. Я не хочу нічого говорити - ані підтверджувати, ані спростовувати. Кожен має право на власну думку. Хто бачив, хто там був, той знає. Ніхто не скаже правду - люди бояться", - сказала вона.

Жителі Слов'янська ще 7 років тому спростували історію про розстріли в центрі міста. Не вдалося знайти жодного доказу історії Пишняк, проте вона й далі стверджує, що це є правдою.

Жінка визнала, що до неї та сім'ї як біженців з України в РФ ставляться погано, "не сприймають за людей". Заради російського громадянства їм із чоловіком довелося наймати адвоката. Через те, що дані про них є на сайті "Миротворець", в Україну їм із дітьми дорога закрита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авторку "розіп'ятого хлопчика" помітили біля обстріляного в Донецьку тролейбуса

Російські пропагандисти вперше показали брехню про "розіп'ятого хлопчика в Слов'янську" 11 липня 2014 року.

Першою цю історію розповіла не Пишняк, а прихильник "російської весни" Олександр Дугін. Він опублікував допис 9 липня 2014 року. Версії відрізняються. Дугін відмовився спілкуватися зі ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Авторка фейку про "розіп'ятого в Слов'янську хлопчика" дала інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі