пʼятниця, 06 липня 2018 17:21

Аваков розказав про деокупацію Донбасу

Аваков розказав про деокупацію Донбасу
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив план деокупації Донбасу. Фото: korrespondent

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує залучити дві тисячі миротворців для моніторингу кордонів та участі у поліцейських місіях на Донбасі. Про це повідомляє ТСН.

Аваков презентував послам G7 стратегію деокупації Донбасу "Механізм малих кроків".

"За цим механізмом Україна першочергово демонструє якість життя та повагу до людини на вже звільнених територіях. Це механізм контрпропаганди, який також повинен працювати, це боротьба за розум тих людей, яких задурила російська пропаганда. Реалізація такого плану можлива лише за підтримки міжнародних партнерів та бажання самої України, а Росія-агресор повинна прийняти ці правила".

Після деокупації Донбасу необхідно внести зміни до законів про колабораціонізм та амністію. Ці норми не мають стосуватись тих, хто вбивав українських військових та мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецназ з погонею затримав рекордну партію бурштину

"Ми не повинні забувати, що після повернення Донбасу, на тих територіях буде багато агентів "русского мира" та колаборантів. Вони робитимуть усе, аби дестабілізувати ситуацію. Тому ми повинні бути до цього готовими".

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що план з деокупації Донбасу буде охоплювати дві частини: підготовчу та практичну. Основна мета його плану – покрокове звільнення тимчасово окупованих територій, відновлення конституційного ладу, захист прав і свобод громадян.

Зараз ви читаєте новину «Аваков розказав про деокупацію Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі