понеділок, 10 червня 2019 17:27

Армія прийняла на озброєння "Ятрань" для виявлення кораблів окупантів

Армія прийняла на озброєння "Ятрань" для виявлення кораблів окупантів
"Ятрань" дозволяє охоплювати велику акваторію і бачити повну картину розташування та переміщення кораблів противника. Фото: ukroboronprom.com.ua

Радіогідроакустичну систему "Ятрань" прийняли на озброєння Збройних сил. Наказ підписав міністр оборони України Степан Полторак.

Вона призначена для виявлення ворожих кораблів та підводних човнів. Складається із спеціальних гідроакустичних буїв і цифрового центру обробки інформації.

Система об'єднує інформацію з багатьох гідроакустичних буїв, які працюють у пасивному режимі та непомітні для противника. Це дозволяє контролювати переміщення ворожих кораблів і підводних човнів, передавати їхні координати для знищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість ракет "Нептун", що замовила армія

"Ятрань" можуть скидати навіть із вертольотів. Це дозволяє охоплювати велику акваторію та бачити повну картину розташування та переміщення кораблів противника.

Зараз їх готують до серійного виробництва.

Бійці Збройних сил України показали, як воюють із легендарним кулеметом "Максим". Ця модель швидкострільної зброї випущена ще до війни.

Зараз ви читаєте новину «Армія прийняла на озброєння "Ятрань" для виявлення кораблів окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі