вівторок, 18 червня 2019 10:28

"Армія не має чекати наказу" - глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв

"Армія не має чекати наказу" - глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв
Глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв вважає, що в разі військової агресії українська армія не має чекати наказів зверху. Фото: Цензор.нет

Український військовий не може чекати наказу, коли на територію країни напали.

2014-го наказ стріляти віддали, каже глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв, повідомляє Цензор.нет.

"Смішно зараз чути, коли хтось скаржиться, що "Турчинов не дав команду стріляти", - всі необхідні накази керівництво країни видало, я свідок. Але, перш за все, я глибоко переконаний, що український військовослужбовець не повинен чекати жодних наказів, якщо бачить, що ворог нападає на нашу країну і наших громадян. Батьківщина довіряє нам захист, і ми зобов'язані діяти самостійно, відповідно до присяги народу України і Конституції", - каже військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові попередили про фейк

Він додав, що керівництво країни очікує від армії професійних дій.

"І відповідальність на нас. І ми робили 2014-го чимало того, про що не можна розповідати, але необхідно в критичних умовах, тому що в Україні немає законодавчої бази для ефективної боротьби з диверсантами і терористами", - говорить Бухарєв.

У нових домовленостях щодо режиму припинення вогню на Донбасі необхідно прописати норму "не стріляти в відповідь".

Про це заявив представник України у Тристоронній контактній групі у Мінську Леонід Кучма, повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Зараз ви читаєте новину «"Армія не має чекати наказу" - глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі