пʼятниця, 06 березня 2020 07:47

Які новини з Донбасу принесла минула доба

Які новини з Донбасу принесла минула доба
Противник здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення №3 из стрілецької зброї Фото: Слово и Дело

5 березня озбройєні російські найманці 10 разів порушили режим тиші. Обстрілювали нас із заборонених артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Один обстріл був поблизу Авдіївки. З міномету калібру 82 мм противник випустив 7 мін, здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету, а також вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі угруповання "Північ" противник 9 разів обстріляли наші позиції. 2 рази біля Зайцевого – з 82-мм мінометів - 13 мін. Обстрілював з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Новотошківського – з міномету калібру 120 мм – 10 мін; чотири рази в районі населеного пункту Оріхове – зі ствольної артилерії калібру 122 мм – 4 снаряди, з мінометів калібру 120 мм – 7 мін та 2 міни з 82-мм міномету; поблизу Новозванівки – з протитанкового ракетного комплексу; поруч з Луганським – зі станкового протитанкового гранатомету – 3 постріли, а також ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики прострілюють ділянку розведення

Противник здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення №3 из стрілецької зброї. Постраждалих немає. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали.

4 березня через ворожі обстріли один український захисник отримав поранення. 2 військовослужбовця отримали бойове ураження.

На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську 11 березня обговорять три наступні точки розведення військ у зоні конфлікту на Донбасі. "У нас є три додаткові точки, де ми хочемо проводити розведення, вони обговорюються. 11 березня має відбутися чергове засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську, де ця дискусія буде продовжена", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Зараз ви читаєте новину «Які новини з Донбасу принесла минула доба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі