неділя, 19 січня 2020 20:59

Як святкують Водохреща українські військові на Донбасі
17

Бійці пірнали у річки та озера Луганщини, аби очиститися
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр
Бійці пірнали у річки та озера Луганщини, аби очиститися
Бійці пірнали у річки та озера Луганщини, аби очиститися
Бійці пірнали у річки та озера Луганщини, аби очиститися
Бійці пірнали у річки та озера Луганщини, аби очиститися

Бійці бригади "Холодний Яр" в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Луганщині відсвяткували третє з Різдвяних свят – Хрещення Господнє.

І хоч традиційних зимових морозів цьогоріч немає, місцеві водойми таки вкриті тонкою кригою. Пробиваючи п'ятами лід, бійці бігли пірнати у річки та озера Луганщини, аби очиститися, пишуть в прес-службі бригади у Facebook.

"Господь прийшов у цей світ. Він прийшов до кожного з нас та дав надію, що ми можемо побачити його велич, його могутність, його милість і його хрещення", - сказав у промові до холодноярців капелан Олександр Петрушкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба на Донбасі: у ЗСУ є втрати, багато поранених

"Коли Господь прийшов до Іоанна Хрестителя, той був здивований та задав таке питання Христу: "Чи потрібно мені тебе хрестити?" "Так, - відповів Христос, - Бо потрібно виконати всяку правду". Що таке правда божа? Вона здійснюється в тому, що Господь прийшов спасти всесвіт, тобто нас, а також він прийшов виконати той закон, який Бог дав нам через пророків. Коли ми занурюємося у воду, ми показуємо смерть до безбожного життя, а коли винурюємо, - показуємо воскресіння нашого життя до божої слави. Хай Бог кожному з нас допоможе бути благословенними людьми!", - додав капелан.

Після купання і чаю з бутербродами, теплими і бадьорими піснями бійців зігріла група "Бандерштат".

Щороку 19 січня православні віряни відзначають давнє церковне свято - Водохреще.

Згідно з історією в цей день хрестився Ісус у річці Йордан. Головною традицією Богоявлення є охрещення водойм та пірнання у них. Вважається, що Йорданська вода, лікує тілесні й духовні хвороби.

Gazeta.ua рекомендує ТОП-5 порад, які допоможуть безпечно пірнати у Водохреще.

Зараз ви читаєте новину «Як святкують Водохреща українські військові на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі