понеділок, 19 травня 2014 23:57

Ахметов оголосив терористам ДНР бойкот

Ахметов оголосив терористам ДНР бойкот
Рінат Ахметов. Фото: enakievets.info

Олігарх Рінат Ахметов обурився свавіллям сепаратистів самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) і закликав всі трудові колективи Донбасу вийти завтра на попереджувальний протест за місцем роботи.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна".

Ахметов, зокрема, заявив, що жителі Донбасу втомилися жити в страху, терорі, виходити на вулиці і потрапляти під кулі.

"По Донбасу ходять з автоматами, з гранатометами. У містах бандитизм і мародерство. Це хіба мирне життя? Це хіба сильна економіка? Це хіба гідна робота і гідна зарплата? Ні!" - зазначив бізнесмен.

Він розповів, що змушений був просити учасників сьогоднішнього маршу миру в Маріуполі не виходити на вулиці, щоб не потрапити під кулі терористів.

"Я закликав призупинити акцію, але не зупинити! Тому що якщо ми зупинимо, Донбас і далі буде в крові! Я хочу сказати всім - ми не зупинимося. Нас не залякати нікому! У тому числі і тим, хто називає себе якоюсь Донецькою народною республікою", - підкреслив Ахметов.

Олігарх поцікавився, хто на Донбасі знає хоч одного представника ДНР, і що вони зробили для донецького краю.

"Мародерствувати у містах і захоплювати мирних жителів - це що, боротьба за щастя нашого краю? Ні! Це боротьба проти жителів нашого краю! Це - боротьба проти Донбасу! Це - геноцид Донбасу!" - переконаний бізнесмен.

Він запевнив, що не дозволить знищити Донбас.

"За Донбас без зброї! За Донбас без масок ! За Донбас з мирним небом над головою! Я закликаю всі трудові колективи вийти завтра на попереджувальний протест за місцем роботи", - заявив Ахметов.

За його словами, цей мітинг розпочнеться завтра, 20 травня, опівдні з гудка, який прозвучить на всіх підприємствах Донбасу.

"І поки мир не встановиться, кожний день о 12.00 по всьому Донбасу лунатиме такий гудок. Я так само закликаю всіх автомобілістів, всіх патріотів нашого краю приєднатися до цієї акції", - резюмував Ахметов.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов оголосив терористам ДНР бойкот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі