вівторок, 23 лютого 2021 08:47

14 обстрілів наших позицій. Маємо двох загиблих і трьох поранених

14 обстрілів наших позицій. Маємо двох загиблих і трьох поранених
ЗСУ на Донбасі зазнали нових втрат. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Доба 23 лютого на Донбасі почалася із потужних обстрілів поблизу Зайцевого. Там збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Унаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один воїн отримав осколкові поранення.

Гаряче також було поблизу Красногорівки. Там військові РФ відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, а в передмісті Авдіївки – зі станкових протитанкових гранатометів. На обстріли противника українські воїни давали вогонь у відповідь, повідомили в штабі ООС.

Протягом минулої доби, 22 лютого, у районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню. Поблизу Авдіївки ворог гатив із гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один воїн отримав осколкові поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пожежі на Донбасі загинули троє українських військових

Неподалік Водяного, що на Приазов'ї, російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку ворог дистанційно замінував наші позиції за допомогою ПОМ-2, використавши при цьому близько двох десятків мін. У передмісті Мар'їнки противник відкривав неприцільний вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а біля Первомайського – зі стрілецької зброї.

Із автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти гатили поблизу Південного. Унаслідок обстрілу отримав поранення один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил. Воїну надали медичну допомогу та доправили до лікувального закладу.

Нове загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу може відбутися наприкінці весни 2021 року. Воно неминуче. Кремль не залишить спроби продавити нас силою. Росія вже ухвалила рішення щодо Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «14 обстрілів наших позицій. Маємо двох загиблих і трьох поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі