вівторок, 01 листопада 2016 09:51

Пізнє розлучення сприяє інсульту

Пізнє розлучення сприяє інсульту

Пізні розлучення стали популярними в Україні. Причин безліч. Деякі пари розлучаються через різні погляди на війну в державі. Про це Gazeta.ua розповіла психолог Олена Бащинцева з Києва.

"Все частіше до мене приходять люди, які розлучилися в 60 і навіть у 70 років. Щоб іти на такий крок, треба бути дуже сміливою людиною і мати гарне здоров'я. Зазвичай розлученню сприяють постійні сімейні конфлікти. Є пара, яка розлучилася за місяць після золотого весілля. Жінка у 70 років зустріла своє кохання. Того чоловіка любила все життя. Коли зустрілися, вона просто пішла жити до нього. Треба врахувати, що у такому випадку чоловік приречений бути самотнім. Це сприятиме погіршенню стану здоров'я та швидкому розвитку інсульту. У такому віці люди дуже вразливі"

Психолог радить розлучатися у віці від 35 до 45 років. Якщо людина не влаштовує, про це потрібно їй сказати. Також не радить затягувати й тим, хто був закоханий у когось, але з певних причин не міг одружитися через заборону батьків чи з інших причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото у соцмережі стало причиною розлучення

"Цей вік оптимальний, щоб почати нове життя. Заодно раджу готувати свою "половинку" до таких перемін. Не потрібно сваритись, спокійно поясніть про зміни. Раджу перед розлученням прийти до психолога. Якщо ініціатор розлучення нормально пояснює причину розлучення і бачить своє життя далі, лише підштовхую обох розлучитись, - каже психолог. - Буває навпаки. Причина розлучення банальна, наприклад, чоловік не допомагає по дому, і дружина не бачить подальшого життя сама. Тоді вмовляю залишитись"

Зараз ви читаєте новину «Пізнє розлучення сприяє інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі