четвер, 30 серпня 2018 00:15

Жорстоко катував та розчленував тіло - гучні вбивства українок за кордоном

Жорстоко катував та розчленував тіло  -  гучні  вбивства українок за кордоном
Яну Касьян у 2016 році катував і вбив батько її дочки, яка народилася лише за три тижні до цього Фото: facebook

У серпні 2018 року у Мексиці зникла і, найімовірніше, була вбита 37-річна українка Ярослава Ненастіна.

Це не перше гучне вбивство українок за кордоном. У травні 2018 року італієць застрелив свою дружину - українку із Дніпра Марину Новожилову - і наклав на себе руки в італійському місті Мелфі. У тому ж місяці в Чорногорії вбили громадянку України Анастасію Лашманову, статки якої оцінювалися у 105 млн євро.

У травні 2016 року в Західному Голлівуді відомий автор коміксів катував і вбив свою дівчину - українку Яну Касьян, яка за кілька тижнів до цього народила йому дитину.

Пропонуємо дізнатися про 4 трагедіъ, добірку яких зробило видання НВ.

Вбивство Яни Касьян

24 травня 2016 року у Західному Голлівуді в США 35-річний канадець Блейк Лейбел вбив свою 30-річну дівчину Яну Касьян.

Блейк Лейбел народився в багатій канадській родині. Був сценаристом фільмів, а потім автором коміксів. Особливою популярністю користувалася його серія коміксів під загальною назвою Синдром про особливості психіки серійних вбивць та ґвалтівників. У ній описується спосіб вбивства, який Лейбел відтворив, вбиваючи Яну Касьян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розповіли, з яким труднощами найчастіше стикають на заробітках в Італії

Із Касьян познайомився в Лос-Анджелесі у 2014 році. На той момент був одружений, а його дружина вагітна їхньою другою дитиною. У 2015 році він подав на розлучення і став жити з Яною Касьян. У вересні 2015 року вона завагітніла. 3 травня 2016 року Касьян народила дочку, після чого в Лос-Анджелес переїхала її мати, щоб їй допомагати.

У ніч на 20 травня Лейбела заарештували за підозрою у "злочині сексуального характеру", але його відпустили під заставу у 100 тисяч доларів. Після цього Яна Касьян забрала дочку і переїхала у квартиру до матері. 24 травня вона прийшла додому до Лейбела, щоб поговорити, і після цього зникла. Мати Яни Касьян викликала поліцію, але поліцейські не стали ламати двері в будинку Лейбела, після того, як їм не відкрили. Вони зважилися увійти до будинку лише на третій день і виявили тіло українки.

Перед тим, як вбити, Лейбел жорстоко катував Яну Касьян, а потім розчленував тіло та виніс у сміттєвих пакетах.

У червні 2018 року Блейка Лейбела засудили до довічного ув'язнення без можливості умовно-дострокового звільнення.

Вбивство Анастасії Лашманової

12 травня 2018 року стало відомо, що в місті Которі в Чорногорії знайдено тіло громадянки України Анастасії Лашманової, активи якої оцінюються приблизно у 105 мільйонів євро. Лашманова була директором компаній Mimoza group та Sea trade, а також власницею трьох курортів у розкішному комплексі Porto Montenegro у місті Тіват. Крім того, жінка володіла комплексом Perla і салоном краси Femme fatale.

Тіло Лашманової знайшли у її власному будинку 11 травня близько 20:30, на ньому виявили ножові поранення. За підозрою у вбивстві Лашманової оголосили у розшук 22-річного Арсенія Становича, з яким у неї були стосунки. Станович - колишній воротар місцевої команди з водного поло Primorac та національної збірної, а його батько очолював прикордонну поліцію аеропорту Тіват.

21 червня стало відомо, що Арсенія Становича затримали у столиці Албанії Тирані. У момент затримання Арсеній Станович перебував у машині з косовськими номерами, за кермом якої був його батько. Останній, за непідтвердженими даними, намагався допомогти синові втекти до США. Підозрюваного екстрадували в Чорногорію і заарештували. П

Вбивство Марини Новожилової

8 травня 2018 року в місті Мелфі в італійській провінції Поненца 33-річний охоронець Антоніо Жирарді через сім місяців після весілля (пара одружилася 23 жовтня 2017 року) застрелив свою дружину - українку із Дніпра Марину Новожилову - і наклав на себе руки.

У ніч вбивства Жирарді раптово покинув робоче місце, де він був на нічній зміні, взявши з собою зброю. Прийшов додому, застрелив дружину, а потім і себе. Тіла виявили, коли колеги Жирарді прийшли шукати його до нього додому.

Вбивство Ярослави Ненастіної

37-річна українка Ярослава Ненастіна, яка прожила у Мексиці більше 20 років, зникла 11 серпня 2018 року. Вона пішла з дому, де була зі своїм партнером, у магазин. Через деякий час Ненастіна повідомила йому, що зараз із новим знайомим на ім'я Альфонсо, і надіслала його фото та координати свого місцезнаходження в муніципалітеті Уехоцинго, після чого зникла.

Рано вранці 22 серпня був виявлений людський череп і фрагменти скелета, в районі Уехоцинго. Останки були пошкоджені собаками. До ночі знайшли інші фрагменти тіла без голови, яке було розрізане на чотири частини.

Про те, що останки належать Ненастіній, свідчать збережені на них татуювання і знайдені залишки одягу, але остаточні висновки будуть зроблені після отримання результатів експертизи ДНК.

33-річного Альфонсо, який бачив Ярославу Ненастіну останнім, затримали і відправили під попередній арешт до в'язниці Сан-Мігель. Поки що його вважають підозрюваним у причетності до зникнення жінки, оскільки до остаточної ідентифікації останків немає формальних підстав підозрювати його у вбивстві.

Багато мексиканських ЗМІ пишуть про вбивство Ненастіної як про фемініцід - вбивство через приналежність до жіночої статі. У неї залишилося двоє дітей. Чоловік Ненастіної помер від раку за кілька років до її вбивства.

37-річний поляк із Жарського повіту Любуського воєводства побив у ресторані українця. Його звинуватили у зневазі та порушенні тілесної недоторканості громадян України на національному ґрунті. Винному загрожує 3 роки в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Жорстоко катував та розчленував тіло - гучні вбивства українок за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі