четвер, 07 вересня 2017 10:14

"Живу нелегально. Загрожує лише штраф у тисячу гривень" - киянка про життя в Аргентині

Автор: obozrevatel.
  Ольга Самсонова живе у Латинській Америці півтори року.
Ольга Самсонова живе у Латинській Америці півтори року.

Українцям віза в Аргентину не потрібна. Після 90 днів перебування на території цієї країни українцеві необхідно залишити країну або легалізуватися. Про це розповідає киянка Ольга Самсонова, яка живе у Латинській Америці 1,5 року.

"Я цього не зробила, як і безліч інших людей. Живу на нелегальному становищі. Але це загрожує лише невеликим штрафом на виїзді з країни. Це близько тисячі гривень. Інші санкції не передбачені, - розповідає Ольга Самсонова в інтерв'ю obozrevatel. - Досить поширений шлях отримання посвідки на проживання - вступити до університету. Тут добре розвинена державна безкоштовна вища освіта. Також можна оформити шлюб або просто співжиття. Тобто цивільний шлюб з аргентинцем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готельний бізнес в Індії - кияни розповіли тонкощі

  Ольга Самсонова живе у Латинській Америці півтори року.
Ольга Самсонова живе у Латинській Америці півтори року.

В Аргентині прийнято знімати квартиру на кілька людей. Щоб зняти квартиру цілком, потрібно надати господарям гарантію від громадянина Аргентини. Він має поручитися власною нерухомістю.

"Оренда квартири в хорошому районі коштує близько 575 доларів, а кімната в далекому районі - близько 145 доларів, - каже Ольга. - Щодо транспорту, то у Буенос-Айресі більше гілок метро, ​​ніж у Києві. Добре розвинена мережа автобусних маршрутів. Поїздка в метро або автобусі коштує 0,34 долара. Крім того, дуже багато таксі. Викликати по телефону не прийнято - просто виходиш на вулицю, і через хвилину-другу обов'язково з'являється машина. Всі вони одного кольору, з ліцензією, тобто можна спокійно сідати, хоча це дорожче, звичайно, ніж громадський транспорт. Безліч людей їздять на мотоциклах. Особисті автомобілі тут необхідні тільки тим, хто живе в провінції і щоранку їздить на роботу до Буенос-Айреса. Літр бензину — до 1 долара".

Українка 20-річна Дарина з Брацлава Вінниччини служить у складі військово-інженерних військ Ізраїлю. У цій країні після повноліття в армію призивають не лише чоловіків, а й жінок.

Зараз ви читаєте новину «"Живу нелегально. Загрожує лише штраф у тисячу гривень" - киянка про життя в Аргентині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі