Ексклюзиви
субота, 31 серпня 2019 00:15

Усі шукають спеціалістів серед своїх - українець розповів, як поїхав працювати фотографом у Париж
7

Найнижча ціна за 1 годину роботи фотографа - 30 євро (837 грн)
Фото: Денис Малка
Парижани не люблять робити фото на фоні Ейфелевої вежі та інших туристичних місць
При зарплаті у 2000 євро (55 860 грн) податки складають близько 400 євро (11 172 грн) у рік.
Щоб працювати легально у Франції, Денис оформив підприємництво
Українці у Франції шукають спеціалістів серед земляків

У Франції навіть доставку їжі на велосипеді треба оформлювати як підприємництво. Достатньо 15 хвилин для реєстрації бізнесу, якщо є усі необхідні документи. При зарплаті у 2000 євро (55 860 грн) податки складають близько 400 євро (11 172 грн) у рік.

Про це Gazeta.ua розповідає 27-річний Денис Малка зі Львову, який зараз живе у Парижі та працює там як підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діаспорянка назвала незвичні місця, де швидко вивчити іспанську

"Вже років 10 займаюсь фотографією та періодично влітку приїжджаю у Францію. Але раніше працював на французьких курортах офіціантом у ресторанах. Зараз фотографую парижан, туристів та українців, які тут живуть, - розповідає Денис, - У Парижі чую українську мову по декілька раз на день. Тут велика діаспора земляків. І усі завжди шукають фотографів, стоматологів та перукарів "серед своїх".

Денис розповідає, що базову фотосесію можна зробити за 30 євро (837 грн). У Львові така коштує від 350 грн. Це найнижча ціна за годину роботи та 10 оброблених фото.

Автор: Денис Малка
  Парижани не люблять робити фото на фоні Ейфелевої вежі та інших туристичних місць
Парижани не люблять робити фото на фоні Ейфелевої вежі та інших туристичних місць

"Якщо бачите фото дівчини або хлопця на фоні Ейфелевої вежі – значить вони недавно у місті або туристи. Місцеві намагаються оминати усі туристичні місця, - розповідає Денис, - Шукаю клієнтів на вулицях Парижа та на вечірках танго. Там багато молоді до 30 років танцюють. Можна навіть не розмовляти французькою. Танок – це мультинаціональна мова".

Щоб легально працювати в країні, оформив підприємництво. Для цього знадобився український біометричний паспорт та посвідка на проживання, що оформлював у Посольстві Франції в Україні. Також відкрив рахунок у банку та оформив картку. Обслуговування на 10 років коштувало 280 євро (7 820 грн). Проте тарифи можуть бути різними, в залежності від типу рахунку. Якщо немає дозволу на роботу, для відкриття рахунку треба принести документи, що підтверджують адресу перебування за останні місяці. Згодяться оплачені квитанції з місця проживання.

Автор: Денис Малка
  Нових клієнтів шукає на вечірках танго у Парижі
Нових клієнтів шукає на вечірках танго у Парижі

"В Україні більше бюрократії. У Парижі на відкриття бізнесу витратив 15 хвилин, - розповідає Денис, - Працювати нелегально не можна. Тут навіть людина, яка доставляє їжу на велосипеді, має оформлювати підприємництво та платити податки. Це десь 200-400 євро у рік".

Мінімальна зарплата у Парижі 1500-2000 євро (41 895-55 860 грн) у місяць. Оренда однокімнатної квартири коштує від 800 євро (22 344 грн). Можна також орендувати з кимось кімнату 200-300 євро (5 586-8 379 грн). Додатково треба платити 20-60 євро (558 - 1675 грн) за комунальні послуги. Денис рекомендує уважно читати контракт з орендатором, щоб уникнути штрафів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як стала лікарем у Лондоні

"З квартирами проблем немає. Проте тут дорога оренда. Якщо українець з Парижа їде на декілька місяців до родичів на батьківщину, обов'язково буде здавати свою квартиру іншим. Ніхто не може дозволити собі, щоб приміщення стояло порожнє, - ділиться Денис, - Усі пропозиції пишуть у спеціальних групах в Viber".
Автор: Денис Малка
  Українці у Франції шукають спеціалістів серед земляків
Українці у Франції шукають спеціалістів серед земляків

Хлопець розповідає, що можна не оформлювати медичну страховку. Проте доведеться платити лікарю за консультацію та окремо за ліки.

"10 років тому, коли працював на Корсиці, мені спекло око. Страховки тоді не мав. Лікар за 5 хвилин огляду виписав рахунок у 40 євро. При чому лікування та діагноз виявились хибні. У мене було подразнення від хлору в басейні. Проте з того часу я завжди оформлюю медичне страхування. Його вартість залежить від доходів та суми податків, - зазначає Денис, - Але лікувати зуби українці їдуть на батьківщину. Тут послуги стоматолога дуже дорогі. Ціни у 3-4 рази вище".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший пішов з молотка за лічені хвилини - українка продає ангелів по всьому світу

У майбутньому Денис хоче створити власну фотосудію у Парижі. Найближчим часом планує відвідати рідних у Львові.

"Подобається те що парижани дуже різні, і легко сприймають мультинаціональний і мультикультурний фон навколо, - ділиться Денис, - Але мова певно лише про столицю. В українців, які тут мешкають та ж риса".

Автор: Денис Малка
  27-річний Денис за освітою інженер та 10 років як фотографує
27-річний Денис за освітою інженер та 10 років як фотографує

27-річний Денис Малка зі Львова, має там власну фотостудію. За освітою інженер. Займається фотографію вже понад 10 років. Зараз живе і працює у Парижі.

В Ізраїлі ніхто не переймається зовнішнім виглядом. У спеку можна зустріти дівчину у теплому взутті та курточці з шапкою. Усі віряни їдять кошерну їжу, ту, що дозволена Торою. Крім того, є певні правила та обмеження. Наприклад, можна їсти молочне не раніше, ніж через 6 годин після того, як поїли м'ясне. Щоб обійти це правило вигадали морозиво без молока.

Зараз ви читаєте новину «Усі шукають спеціалістів серед своїх - українець розповів, як поїхав працювати фотографом у Париж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути