понеділок, 22 липня 2019 00:15

"Усе набито консервантами", - українка розповіла про життя у Америці
5

Наталя Ковалевич з Києва 4 роки тому поїхала в місто Нью-Джерсі. Дівчина відверто розповіла про особливості американського життя.

"Перше літо в США працювала в Макдональдзі. Отримувала рівно стільки, скільки працювала. Гроші з неба не падають, на деревах не ростуть, і їх ніхто ніде не роздає. Оплата погодинна - від $ 8,25 (214 грн)" - каже Наталя Обозреватель.

Чим краще знаєш мову, тим легше знайти роботу. В основному це робота в закладах харчування. Робота офіціантом — це найшвидший спосіб заробити.

Автор: facebook
  Наталя Ковалевич
Наталя Ковалевич

"Звикла постійно бути в русі. Приходжу з роботи, йду в спортзал. Немає такого, що я прийшла і лежу. З друзями ходимо в кіно, боулінг, дуже часто відвідуємо кафе і ресторани. Це доступно і популярно. Люди завжди ходять на сімейні вечері, поїсти і поговорити. У нас так в Україні не прийнято, бо не всі можуть таке собі дозволити", - каже українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців переїхали до США з початку року - статистика

Дороги дуже відрізняються від наших. По-перше, вони будуються дуже швидко. По-друге – зручність. Їхати по платних дорогах — комфортно й безпечно.

Автор: facebook
  Наталя Ковалевич
Наталя Ковалевич

"Американські водії дуже обережні. Швидше за все, тому, що перевищення несе за собою покарання. Майже у всіх є автомобіль. Машину можна купити за готівку, але цього майже ніхто не робить, тому що є більш цікаві і вигідні варіанти: один з них — це взяти машину в кредит, при цьому процентна ставка складає 4%", - пояснює Наталя.

Більшість людей бере машини на прокат на три роки. Після чого машину потрібно повернути назад. Протягом трьох років потрібно платити лише за користування автомобілем. Водити з правами іншої країни можна, але все ж краще піти і зробити права штату, в якому живеш.

Автор: facebook
  Наталя Ковалевич
Наталя Ковалевич

Кухня у них, звичайно, зовсім інша. У меню завжди є сендвічі. Все з сирами, соусами, заправками. В супермаркеті очі розбігаються від десятків видів шоколаду, макаронів і всього такого. Знайти тут можна все.

"В Америці завжди не вистачало сиру і бородінського хліба. Купила якось американський хліб. Пролежав 2 тижні й навіть не почерствів. Тут все набито консервантами. Зажди треба читати склад на зворотньому боці", - розповіла діаспорянка.

Автор: facebook
  Нью-Джерсі
Нью-Джерсі
З початку року 1996 українців отримали дозвіл виїхати на постійне місце проживання до США. Торік таких було 3358, тоді як 2014-го – 1368. Статистику наводять у Департаменті організаційного забезпечення Державної міграційної служби.Також цьогоріч вже 128 українців отримали такий дозвіл на виїзд до Білорусі, 366 – до Литви, 90 – до Молдови, 411 – до Німеччини, 146 – до Польщі, 331 – до Росії, 174 – до Угорщини і 151 – до Чехії.
Зараз ви читаєте новину «"Усе набито консервантами", - українка розповіла про життя у Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі