пʼятниця, 15 березня 2019 00:15

"Україну мають знати всюди" - діаспорянин пропагує батьківщину в Колумбії
6

Українець пропагує батьківщину в Колумбії
Фото: Ростислав Калацинський
Українець пропагує батьківщину в Колумбії
Українець пропагує батьківщину в Колумбії
Українець пропагує батьківщину в Колумбії
Українець пропагує батьківщину в Колумбії

Ростислав Калацинський зі Львова в 2015 році переїхав у Колумбію, з метою вивчення іспанської мови. Створив програму "Бувай, Україно, привіт, Колумбіє" (Chao Ucrania, Hola Colombia), де показує українські та колумбійські міста. Програма виходить в YouTube іспанською мовою.
Після спілкування з місцевими жителями зрозумів, що з українського тут знають тільки назву країни.

"Головна мета проекту познайомити між собою ці країни. В Україні мало знають про Колумбію, а в Колумбії –– про Україну. Впевнений, що скоро про ці дві держави дізнається увесь світ, бо вони того варті. Хочу зблизити два континенти, дарувати людям щастя, кохання, радість і трохи смутку", - каже українець.

Зараз Ростислав подорожує Колумбією і знімає проект. Спонукає колумбійців подивитись на своє життя зі сторони. Це стосується їжі, транспорту, житла, клімату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартири здають від $110: українець переїхав у Колумбію

"Акцентую увагу на їхніх перевагах і недоліках з тим, щоб краще зрозуміти, що потрібно змінювати. В першому випуску робив інспекцію транспорту в Колумбії. Перевіряю ресторани. Пробую та оцінюю страви. Наголошую на інтер'єрі й дізнаюся, чи знають офіціанти англійську. Також перевіряю готелі від дорогих ($200) до дешевих ($10)", – розповів Ростислав.

Найголовнішою метою приїзду було скасування віз між цими двома країнами до 90 днів. Чекали 10 місяців і почали збирати підписи. Зібрали 518 підписів у Колумбії й 580 в Україні. Звернулись до МЗС України з проханням дати безвіз до 90 днів. МЗС дали позитивну відповідь.

"Уся проблема в тому, що візу потрібно чекати півтора-два місяці. У випадку весілля чи смерті рідних неможливо потрапити до своїх родичів у ці країни. Зараз ввели електронну візу. Моя дружина колумбійка. Щоб приїхати з нею в Україну потрібно чекати півтора місяці. З мамою і сестрою така ж історія", - каже Ростислав.

Український журналіст, актор та ведучий Ростислав Калацинський, більш відомий за псевдонімом Rostyslove, випустив кліп на пісню МЕ КАСЕ. Він живе в 10-мільйонній Боготі, столиці Колумбії.

Зараз ви читаєте новину «"Україну мають знати всюди" - діаспорянин пропагує батьківщину в Колумбії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі