вівторок, 30 травня 2017 10:08

Український вокаліст-далекобійник розповів про життя у США

 

Виходець із Донецька 50-річний Вадим Дубовський став відомим завдяки своїм пісням про російсько-українську війну на Донбасі. Він 13 років проживає у США, має громадянство.

Працює далекобійником, об'їздив країну від східного до західного узбережжя. За порадою друга співав за кермом і викладав ролики на YouTube. Коли переглядів перевалило за сотні тисяч, почав заробляти на цьому гроші. Їх переказує на потреби української армії. Про те, як опинився в Чикаго і чому почав співати, розповів Ukrainian Chicago.

"Коли ти бачиш перед собою довгий шлях, а попереду кілька годин дороги – співати нічого не заважає", - каже Дубовський.

В Україні ніколи не мав авто.

"Я боявся сідати за кермо після одного випадку в армії. Там докермувався до того, що з'їхав у кювет і не міг виїхати звідти. Тоді сказав, що ніколи цим не займатимусь. Довго жив у Києві, де розвинена система метро. Ніколи не думав, що водитиму навіть звичайну автівку. Але у США без цього – ніяк."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сражалась двадцать третий день с запоем" - далекобійник висміяв "переможний марш" у Росії

Для життя обрав Чикаго. За словами чоловіка, це місто - найкомфортніше для українців.

"Коли я приїхав до Чикаго, то побачив, тут у крамницях є все: від сала і цукерок Roshen до пива "Оболонь". По всій Америці цього не знайдеш у супермаркетах. Зрозумів, що Чикаго – куточок України. Тут не треба особливо перевчатися, звикати до піци чи хот-догів і можна варити борщ. Побачив, що тут є церкви, банки. Мене розуміли, не знаючи мови. З дитинства я вивчав німецьку, а в консерваторії – італійську. Англійську довелося вчити з нуля.

 

До української громади у мене почуття вдячності. Тут я став іншою людиною, мої думки змінилися. До приїзду сюди не мав уявлення, що таке національно-визвольна боротьба, що таке УПА, хто такі січові стрільці. Я виходець з радянської школи, а там з іншого боку на все дивилися."

 

За фахом Вадим Дубовський – учитель музики, диригент. Працювати почав під час навчання у Чоловічій хоровій капелі України ім. Левка Ревуцького. Згодом перейшов до Національної заслуженої академічної капели України "Думка". У її складі пропрацював 9 років. З гастролями об'їздив Іспанію, Італію, Францію, Німеччину, Польщу, Бельгію, Нідерланди.

У США вперше потрапив 2000 року. Американець Роджер Макмеррін набирав співаків для гастролей свого хору Сполученими Штатами. "Тоді вперше побачив цю країну, її природу, шляхи, простір. Усе це було надзвичайно, – каже Вадим. – Я полюбив її. За півроку побував у США вдруге, а втретє вирішив тимчасово затриматись. Та немає нічого постійнішого, аніж тимчасове".

Зараз ви читаєте новину «Український вокаліст-далекобійник розповів про життя у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі