понеділок, 09 грудня 2019 10:49

Українська діаспора може істотно вплинути на результат виборів президента США

Українська діаспора може істотно вплинути на результат виборів президента США
Діаспоряни невдоволені намірами Трампа запросити до США президента Росії Володимира Путіна Фото: VIDIA.ua

Українська діаспора у США може істотно вплинути на вибори американського президента у 2020 році.

Наші колишні співвітчизники та їхні нащадки болісно реагують, як президент США Дональд Трамп та його однопартійці "атакують" їхню історичну батьківщину, називаючи Україну "центром корупції", пише The Hill.

"Високоосвічені та політично активні, американські українці становлять значну частину населення у ключових штатах з невизначеною політичною орієнтацією. Більшість із 1-1,5 млн українців живуть у Каліфорнії та Нью-Йорку, але понад 100 тисяч мешкають у Пенсільванії - тут Трамп виграв у 2016 році з перевагою менш як у 45 тис. голосів. Крім того, українцями себе називають 64 тис. мешканців у "невизначеній", - пише джерело.

Речник Українського конгресового комітету Америки Андрій Добрянський зазначив, що чимало американських українців переймаються, що ця ситуація в майбутньому ще гірше вплине на стосунки США та України.

На настрої діаспори негативно впливає виголошування Трампом теорії про те, ніби сервер Національного комітету Демократичної партії у 2016 році зламала Україна, а не Росія.

Діаспоряни невдоволені намірами Трампа запросити до США президента Росії Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Починав прибиральником, а став заступником директора: як українець робить успішну кар'єру в США

"Демократи, чітко не визначились із зовнішньополітичними пріоритетами, тож можуть втратити когорту виборців серед української діаспори та решти іммігрантів зі Східної Європи, котрим теж небайдужа загроза з боку Путіна", - пише The Hill.

Колишній державний секретар і кандидат на виборах-2016 Хілларі Клінтон обіцяє зробити все, щоб наступним президентом США став представник Демократичної партії.

Зараз ви читаєте новину «Українська діаспора може істотно вплинути на результат виборів президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі