неділя, 08 грудня 2019 00:15

Українець розповів, як потрапити до університету Іспанії

  Даніїл Ткаченко
Даніїл Ткаченко

Українець Даніїл Ткаченко з Кривого Рогу п'ять років жив та вчився в Іспанії. Він вивчав рекламу в Університеті Аліканте. Після завершення навчання вирішив повернутися та працювати в цій сфері в Україні.

"У 11-му класі поїхав на рік в США, в штат Орегон, там вивчав рекламу та маркетинг. Влітку 2013-ого повернувся в Україну, але зрозумів, що хочу й надалі вчитися за кордоном. Перед переїздом в США, на мене вийшла іспанська академія з Валенсії, яка готує іноземних студентів до вступу: написали лист, мовляв, пройдіть тест щоб поїхати на конференцію нашого навчального закладу. Я його пройшов, вирушив туди, дізнався детальніше про академію і прийняв рішення про переїзд та вступ", - каже Даніїл, пише inspired.com.ua.

Готуватися довелося рік. Система вступу в Іспанії десь така ж як в Україні: потрібно скласти незалежне оцінювання (Selectividad). Іноземці складають іспит на рівних умовах з іспанцями, треба обов'язково пройти історію Іспанії, іспанську мову, і три дисципліни на вибір.

Спершу хлопець хотів вчити англійську філологію, але коли приїхав в Іспанію, то зрозумів, що там далеко не кожен володіє англійською.

"За кілька місяців до тестування почав оперативно шукати, чим же мені займатися. Згадав, що у мене в США були предмети про рекламу, маркетинг, і що мені це подобалося. Так і вирішив", - каже хлопець.

Школа для вступу (Hispania escuela de español) розрахована тільки на іноземних студентів, більшість були російськомовними. Хоча також було чимало людей з Китаю, Франції та Італії. Все навчання – іспанською мовою. Навіть люди, які зовсім не володіли мовою, за рік складали вступні іспити. Але треба було інтенсивно вчитися.

  Валенсія, Іспанія, фото – unsplash
Валенсія, Іспанія, фото – unsplash

За рік треба було взяти 10 предметів – п'ять у першому семестрі, ще п'ять – в другому. Вибирати предмети можна лише починаючи з четвертого курсу.

Кожен предмет поділяється на теоретичну та практичну частину. На теорії не відмічають присутніх, тому якщо ти можеш прочитати всю літературу самотужки і підготуватися до іспиту – можеш не ходити на половину пар, чим я і займався в останні роки.

Щоб скласти предмет, потрібно заробити 5 балів (максимум – 10). Якщо не склав, зобов'язаний його взяти наступного року. Тоді розклад стає не дуже зручним: цей "зайвий" предмет можуть запхати куди-завгодно. Домовитися з викладачем не можна.

Усі іспити були письмовими. Списати практично неможливо

"Усі іспити були письмовими. Списати практично неможливо. Траплялися викладачі, які за 2-3 години іспиту взагалі не сядуть на місці. Утрьох ходять колом, якщо щось побачили – виганяють на перескладання", - каже Даніїл.

В останній рік навчання в Іспанії хлопець пройшов стажування в Grupo Antón Comunicación, найбільшій рекламній агенції регіону.

"Там стажувався як копірайтер, доводилося їздити в інше місто. Воно знаходилося в Ельче, а я жив в Сан-Вісенте. Тому коли на роботу треба було на 8 ранку (щоп'ятниці), то я прокидався о 5 ранку: спершу автобусом до Аліканте, потім поїздом в Ельче".

Іспанський ринок реклами набагато більший за український.

"Коли я був тут на стажуванні, то побачив, що все дуже стрімко розвивається. Усі орієнтуюся на Захід, хочуть робити круті продукти. Але після стажування в Києві, зрозумів, що у нас не гірше, хоч раніше думав, що в рекламі тут нема чого ловити", - додає Даніїл Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доторкнутися до білої шкіри тут – на удачу – українці розповіли про життя у Мексиці

Іспанське місто Денія – гастрономічна столиця світу. Ресторанів - нереально велика кількість з різними видами кухонь. У них працюють практично українці.

Денія вважаються одним з екологічно чистих місць в Іспанії. Ніде не побачиш підприємств, фабрик.Місто славиться піщаними та кам'янистими пляжами з красивими рифами. Вона по складу має багато мінералів. Ідеальна для тих, хто має шкірні хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів, як потрапити до університету Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі