середа, 17 липня 2019 00:15

"Тут ніхто не залишиться голодним", - українка розповіла про життя у Баку
10

Олена Соловйова
Фото: Facebook
Українка розповіла про життя у Баку
Олена Соловйова
Українка розповіла про життя у Баку
Олена Соловйова

Олена Соловйова з Черкаської області три роки живе в Баку з чоловіком-азербайджанцем. Українка розповіла особливості життя у столиці Азербайджану.

"Працюю вчителем англійської мови. Чоловік - інженер у нафтовому секторі. Перший час чоловік не дозволяв виходити гуляти на вулицю. Довелося змінити гардероб, відмовитися від відкритого одягу. ", - каже Олена Соловйова.

Одяг повинен бути закритим, вільним і охайним. Жінки в Баку дуже суворо ставляться до вибору гардеробу. Не відмовляють собі в задоволенні доповнити образ прикрасами.

Головною національною рисою місцевих жителів є гостинність. Азербайджанці завжди раді гостям і накривають для них шикарний святковий стіл. Ні в якому разі не варто відмовлятися від запрошення зайти в гості, це може сильно образити привітних господарів.

"У Баку ніхто і ніколи не залишиться голодним. Коли до мене приїжджали мої подруги, я змушувала пробувати їх все! Кутаб - тонкий пиріжок розміром з долоню у формі півмісяця, обсмажений в розпеченому вируючому маслі. Начинка різноманітна: м'ясо, зелень, сир. Середня ціна в кафе за штуку - 15 грн. Садж - домашня птиця або баранина, картопля і баклажани, приготовані на плоскій сковороді над вугіллям, що горить. Подається з вугіллям. Одну порцію можна сміливо брати на двох. Ціна - 500 грн", - розповідає Олена.

Чоловіки в Баку дуже галантні. Вони для тебе і зірку з неба знімуть, і все, що забажаєш. Подрузі хлопець робив пропозицію, прискакавши на білому коні: "Лейла, виходь гуляти!" А коли вона подивилася в вікно, то побачила букет червоних троянд і хлопця на коні.

"Їх не потрібно просити про допомогу й про місце в транспорті. Згідно з Кораном дозволено мати не одну дружину, але тоді чоловік повинен забезпечувати і поважати двох-трьох дружин однаково. Розлучення у Баку - це ганьба. Але якщо розлучився, то до кінця життя забезпечуй сім'ю", - каже Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільтрувати мову потрібно завжди - українка про плюси та мінуси життя у Вірменії

Вікторія Янчук з Рівного разом з чоловіком Яковом Янчуком 8 місяців тому переїхали жити в столицю Словаччини - Братиславу.

Знімаємо однокімнатну квартиру в центрі міста. Платимо 500 євро. Радянського союзу в квартирах немає. Килими на стінах не висять, підлогу нічим не застеляють. Скрізь світло й просторо.

Зараз ви читаєте новину «"Тут ніхто не залишиться голодним", - українка розповіла про життя у Баку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі