неділя, 11 листопада 2018 00:15

Сто грамам чорної ікри коштує 100 доларів - українка про життя в Баку
8

Автор: Мар'яна Рудницька
   Мар'яна Рудницька 5 років мешкає в Баку
Мар'яна Рудницька 5 років мешкає в Баку

Українка Мар'яна Рудницька 5 років мешкає у азербайджанській столиці Баку, куди переїхала із Вінниці. Про життя в країні дівчина розповіла Gazeta.ua.

"Переїжджати до Баку спочатку не планувала. Вперше поїхала туди в подорож разом із подругою з Латвії. Заздалегідь через інтернет знайшли та орендували житло, - розповідає Мар'яна Рудницька. - Перший тиждень відпочивали, гуляли містом. Воно настільки сподобалося, що врешті прийняли рішення залишитися і почали шукати роботу".

Через рекрутингове агентство дівчина влаштувалася продавцем у магазин одягу.

"Перший тиждень працювала безкоштовно. Із першої зарплати мала віддати 30 відсотків. Але, якщо 80 працівників знали російську, то багато клієнтів розмовляли лише азербайджанською мовою. Через мовний бар'єр довелося звільнитися, - каже дівчина. - Тому на деякий час поїхала в Україну. Вивчилася на косметолога. Це дало можливість повернутися і влаштуватися у Баку в салон краси майстром із нарощення вій. Роботодавець зробив дозвіл на роботу. Уже пізніше познайомилася із місцевим хлопцем, за якого вийшла заміж".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українку визнали найкрасивішою жінкою Швеції

За словами дівчини, середня заробітна плата в країні близько 1 тис. - 1,5 тис. манат. В українській валюті це 16,5 тис. - 24 тис. грн.

"Порівняно з іншими містами, життя у Баку трохи дороге. Але під час останньої поїздки в Україну зрозуміла, що ціни тут нижчі, ніж у Києві. Наприклад, я орендую двокімнатну квартиру за 6,5 тисяч гривень. До центру 15-20 хвилин пішки. В помешканні є усі необхідні меблі та посуд, постільна білизна. Комунальні платежі виходять не більше, як 450 гривень в місяць".

 Мар'яна Рудницька 5 років мешкає в Баку
Фото: Мар'яна Рудницька
 Мар'яна Рудницька 5 років мешкає в Баку
 Мар'яна Рудницька 5 років мешкає в Баку
 Мар'яна Рудницька 5 років мешкає в Баку
 Мар'яна Рудницька 5 років мешкає в Баку

У місяць на продукти дівчина витрачає близько 2,5 тис. грн.

"Чоловік їздить скуповуватися на ринок, який знаходиться за містом. Але ми собі ні в чому не відмовляємо. В раціоні є овочі, фрукти та м'ясо. Хліб коштує - близько 8 гривень, молоко - 29 гривень, кілограм курячого філе - 66 гривень, баранина і телятина - 132 - 160 гривень. Яйця купуємо поштучно, одне домашнє коштує 3,3 гривень. Упаковка гречки в якій вісімсот грам - від 16,5 до 33 гривень. Картопля - 16,5 гривень. Огірки приблизно у таку ж ціну. Дуже дешеві фрукти і овочі. Хурму беремо по 16,5 гривень, а гранати - від 16,5 гривень до 33 гривень за кілограм".

"Спочатку дивувало, що трохи дорогі морепродукти риба, адже поряд Каспійське море. Кілограм свіжої риби коштує 80- 100 гривень. Велике різноманіття раків, креветок, мідій. Баночка на 100 грамам чорної ікри на ринку вартує 100 доларів. Більше однієї з країни вивозити не можна".

Зараз ви читаєте новину «Сто грамам чорної ікри коштує 100 доларів - українка про життя в Баку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі