вівторок, 11 квітня 2017 10:39

"Шлюб перевіряють на фіктивність" - діаспорянка про життя в Іспанії

"Шлюб перевіряють на фіктивність" - діаспорянка про життя в Іспанії
Фото: Елефант Тревел

Шлюб між іспанцями та іноземцями перевіряють на фіктивність. Якщо пара дає неправдиві відповіді, може понести кримінальну відповідальність. Про це розповідає діаспорянка Олена Костенко, яка живе в Іспанії 15 років.

"В Іспанії намагаються запобігати шлюбам за домовленістю. Коли одна сторона платить гроші, щоб потім мати право на проживання в Іспанії. Тому перед реєстрацією шлюбу проводять окремі опитування для нареченої та нареченого. Запитують, за яких обставин відбулось знайомство, чи знають наречені дні народження одне одного, чи знають, як звати членів сім'ї і тому подібне. Іноземного партнера повідомляють, що він знаходиться під судовою клятвою. В разі неправдивих відповідей може настати кримінальна відповідальність", - говорить Олена Костенко, передає nv.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Принесли у посилці справжню бомбу" – українка про роботу у Франції

В Іспанії українську мову вивчають безробітні студенти та чоловіки, які мріють про жінок-українок.

"Моя університетська подруга Оксана в Іспанії дає уроки української та російської мов. Її послугами користуються студенти. Їм мова, можливо, відкриє ширші горизонти у майбутньому. Серед молодих іспанців понад 50 відсотків безробітних, тож багато шукають різні способи знайти роботу. Серед її учнів також є іспанці, яким подобаються наші жінки. Подруга час від часу інформує мене про їхні успіхи на любовному фронті".

Найстаршій жінці, яка вивчає українську мову, 75 років. Почала ходити на уроки після смерті чоловіка.

"Якось на об'яву у газеті про уроки відгукнулась одна іспанка, якій вже минуло 78 років. Захотіла вивчати українську мову. Бажання мало логічне пояснення: чоловік Марії Хоше був українцем. Познайомились вони у США. Чоловік усе життя пропрацював лікарем. А після його смерті Марія Хоше вирішила вивчити українську мову. Вивченням мови на уроках з Оксаною справа не обмежилась. Марія Хоше дізналася, що у Львові діють літні курси української мови для іноземців. І у свої 78 полетіла до Львова. Потім їздила до Львова ще двічі".

Українці започаткували в Об'єднаних Арабських Еміратах онлайн-сервіс для замовлення яхт. Він називається CharterClick. Щоб замовити яхту, потрібно зайти на сайт, вибрати дату, час та ввести тривалість поїздки. Програма покаже список вільних човнів. Надасть інформацію про технічну характеристику, доступні функції та максимальну кількість пасажирів на борту.

Зараз ви читаєте новину «"Шлюб перевіряють на фіктивність" - діаспорянка про життя в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі