Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2018 16:03

Поляк побив українця за національність

Поляк побив українця за національність
Поляк побив українця за національність. Фото: zary.lubuska.policja.gov.pl

37-річний поляк із Жарського повіту Любуського воєводства побив у ресторані українця. Його звинуватили у зневазі та порушенні тілесної недоторканості громадян України на національному ґрунті.

Винному загрожує 3 роки в'язниці. Про це розповіла речниця Повітової комендатури поліції в Жарах Анета Берестецька, передає "Польське радіо".

Пригода трапилася декілька днів тому в одному із закладів громадського харчування у місті Ленкниця на заході Польщі. Поліції повідомили про побиття.

"37-річний чоловік публічно та без причини нецензурною лексикою образив двох громадян України з приводу їхньої національної приналежності. Крім того, він порушив тілесну недоторканість одного з них, вдаривши його по голові, наносячи стусани та смикаючи за одяг. Нападник також погрожував позбавленням життя", - сказала Берестецька.

На додаток підозрюваний пошкодив побутову техніку у закладі громадського харчування, призвівши до збитків на суму понад 6 тис. злотих. Під час інциденту затриманий був напідпитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські льотчики ефектно виступили на міжнародному авіашоу в Польщі

Чоловіку висунули обвинувачення. Однак його звільнили під заставу.

Президент Польщі Анджей Дуда привітав з 27 річницею Незалежності президента України Петра Порошенка та українців.

"Хочу запевнити Вас у повазі до українського народу, який наполегливо будує незалежну державу та готовий на найбільші жертви перед обличчам порушення міжнародного права та збройної агресії з боку сусіда. Хочу наголосити на незмінній підтримці Польщі суверенності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Зараз ви читаєте новину «Поляк побив українця за національність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути