вівторок, 21 лютого 2017 23:45

Печатки для підписів продають від $5 до $100
5

Фото: Ольга Даншина

У японців немає підпису. Для реєстрації документів вони користуються іменною печаткою. Про це Gazeta.ua розповіла українка Ольга Даншина з Токіо.

"Печатка зветься "ханко". Виглядає як невелика паличка. Найчастіше її роблять з дерева. На кінці гравірують ім'я. Таку печатку роблять на замовлення в спеціальних магазинах. Іноді вартість доходить до $ 100 і більше. Однак, завдяки автоматизації японського суспільства, її можна зробити в спеціальному автоматі з виробництва іменних печаток. Там печатка коштує не більше $5 - $15 залежно від матеріалу, -розповідає Ольга Даншина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Котлету по-київськи подають на ананасі" - киянин про роботу у В'єтнамі

Для застосування печатку необхідно зареєструвати в місцевому органі управління. Інакше її власник не зможе відкрити рахунок у банку, купити машину чи нерухомість.

"Печатка зберігається у спеціальному футлярі з червоною тушшю. Скрізь, де її необхідно використовувати, пропонують додаткову червону туш. Також дають гумовий килимок, на який кладеться документ. Це робиться, аби уникнути прогалин при тисненні. Залишки туші, після використання печатки, видаляються "промокашкою", - каже Ольга Даншина.

Зараз ви читаєте новину «Печатки для підписів продають від $5 до $100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі