пʼятниця, 10 березня 2017 10:21

"Оплачують переліт і візу" - киянка про роботу в Еквадорі

 

В Еквадорі під час вибору на роботу надають перевагу іноземцям з високим знанням англійської мови. Зокрема, цінують українських ІТ-спеціалістів. Їм оплачують переліт, оформлення візи та перші місяці проживання. Про це розповіла українка Віра Спичка, яка живе і працює в Еквадорі.

"У багатьох компаніях під час вибору працівників надають перевагу іноземцям. Вони краще говорять англійською. Місцева мова - іспанська. Школу, де викладають хорошу англійську, тут знайти важко. Українців найчастіше беруть у квітковий бізнес. Більшість квітів, які купують в Україні, ростуть тут. Тому для переговорів необхідна людина, яка знає російську. Є люди, які самі купують і перепродають квіти. Ціни тут схожі на українські, але мінімальні зарплати від 400 доларів. В середньому можна отримувати тисячу доларів", - розповідає Віра Спичка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провідник потяга заробляє 5000 євро - українка про життя в Швейцарії

Хорошу роботу можуть отримати українські спеціалісти з інформаційних технологій.

"Я також працюю у цій сфері. Паралельно займаюся пошуком працівників для нашої компанії Webcreek. Найбільше цінять українців. Вони зазвичай уже знають те, чому доводиться навчати інших. Проблема в тому, що більшість бояться невідомого. Щоб отримати роботу, потрібно надіслати резюме і пройти наші онлайн-тести. З документів потрібно мати перекладені свідоцтво про народження, диплом і свідоцтво про одруження. Також варто залишити комусь довіреність на випадок, якщо не вистачатиме якогось документа".

В Еквадор можна приїхати без візи. Її можна оформити уже в країні.

"Можу навести приклад нашої компанії. Щоб приїхати і влаштуватися до нас на роботу людині вистачить 500 доларів. Ми оплачуємо переліт, оформлення візи і житло на три місяці. Гроші потрібні, швидше, на розваги і мінімальні потреби. Зарплату виплачують одразу. Мінімальна - 700 доларів. Це залежить від рівня спеціаліста. Було таке, що пропонували одразу і сім тисяч доларів. Англійську для цієї роботи варто знати хоча б на середньому рівні. В компанії спілкуємося цією мовою, бо тут працюють люди з різних країн. Одні говорять іспанською, інші французькою. Щоправда, в інших компаніях можуть вимагати також іспанську".

Якщо їхати в Еквадор з метою знайти роботу, варто мати в кишені $3000 - $4000. Це витрати без урахування перельоту, на житло, харчування і розваги. У випадку, якщо їхати за контрактом, вистачить $1000. Спробувати влаштуватися на роботу ІТ-спеціалістом в Еквадорі можна, надіславши резюме на [email protected], де працює Віра Спичка.

  Віра Спичка (у зеленій блузці) з колегами
Віра Спичка (у зеленій блузці) з колегами
Зараз ви читаєте новину «"Оплачують переліт і візу" - киянка про роботу в Еквадорі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі