вівторок, 21 березня 2017 09:36

Найдорожчий хліб та найкоротший робочий день – українка розповіла про життя у найщасливішій країні

Найдорожчий хліб та найкоротший робочий день – українка розповіла про життя у найщасливішій країні
Анна Денисова показує робочу вечірку. В Норвегії усі посміхаються Фото: facebook.com

Жителька Дніпра Анна Денисова шість років тому переїхала в норвезьке місто Йовік. Працює у сфері продажів. Наводить Gazeta.ua найцікавіші факти з життя Норвежців.

Гарні зарплати

Середня зарплата у норвежців становить до 5-7 тисяч євро на місяць. Цього достатньо на життя, розваги і подорожі. Наприклад, оренда квартири коштує 1000 євро. Харчі обійдуться в 1500 євро на місяць на людину. Решту спокійно можна відкласти на придбання машини, облаштування дому, одяг. Робочий день тут найкоротший у світі. Ранок починається з 10:00, а робочий день закінчується о 16:00.

Робота

Першу роботу знайти важко. Перш ніж потрапити на вакантне місце, треба пройти співбесіди з різними людьми. Визначають не стільки професійні якості, вміння вжитися в колектив. Зважають, чи людина не депресивна, чи вміє позитивно мислити. Роботу шукають на найбільшому норвезькому сайті finn.no.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка вперше увійшла до Міграційної ради у Німеччині

Їжа

Багато самостійно ловлять рибу, полюють, збирають ягоди, вирощують сади і навіть мають невеликі ферми. Більшість споживають улов і урожай, але деякі продають надлишки підприємцям. Сезон полювання в Норвегії випадає на осінь. Тоді в меню ресторанів з'являються свіжа оленина і лосине м'ясо. Топ-продуктами я назвала б хліб та молоко. Вечеря повинна бути гарячою. На сніданок і обід найчастіше хліб з варенням, сиром чи ковбасою. Ціни на продукти: 1 літр молока – 1,64 євро, 1 кілограм борошна – 1,10 євро; 1 кілограм цукру – 1,86 євро; хліб – 4,6 євро; кілограм картоплі – 1,53 євро.

Одяг

Більшість носить спортивний одяг і зручне взуття. Підбори на жінках можна побачити лише на прийомах. Навіть на весілля взувають зручні туфлі.

Дозвілля

Вільний час норвежці проводять на природі. Ходьба, біг, лижі, велосипедний спорт – це улюблений відпочинок місцевих жителів. Польоти на літаку всередині країни, а також за її межі дуже дешеві. При цьому якість сервісу вища, ніж у популярних європейських авіакомпаній.

Норвегія стала однією з країн, де люди вважають себе найщасливішими. Про це розповіли експерти ООН, Україна в світовому рейтингу щастя посідає 132 позицію з 155 країн. Поряд з нею розташувалися Гана і Уганда.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий хліб та найкоротший робочий день – українка розповіла про життя у найщасливішій країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі