вівторок, 05 листопада 2019 00:18

"На рахунку треба мати $10 тисяч" - українка розповіла, як переїхати до Канади
5

Фото: Євгенія Кокорева
Аби насолодитись комфортним та колоритним місцем родина їздить у Монреаль

Киянка Євгенія Кокорева розповіла, як переїхала жити до міста Тороно у Канаді та влаштуватись там на роботу.

Документи на туристичну візу подаються в електронному вигляді у консульство Канади. Завдання офіцерів все реально перевірити і знайти зачіпку, по якій вас не можна пустити до країни. Головне довести, що ти повернешся назад. Відповідно наявнісь роботи, нерухомості, родини в Україні та валютного рахунку, на якому не менше 10 тисяч доларів, стануть лише плюсом.

"До переїзду готувалися. На старт мали 25 тисяч доларів. Але гроші дуже швидко розійшлися. Спочатку подорожували по країні, бо майже нічого не знали про неї. Потім, коли зупинилися в Торонто, виявилось, що тут досить дорого зняти житло. Два роки тому однокімнатне помешкання коштувало 720 доларів. За 4-5 місяців мали звідти з'їхати і нове помешкання зняли за 990 доларів", - розповідає Євгенія.

Автор: Євгенія Кокорева
  Аби насолодитись комфортним та колоритним місцем родина їздить у Монреаль
Аби насолодитись комфортним та колоритним місцем родина їздить у Монреаль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як живуть українці в Австралії і Новій Зеландії

Мінімальна зарплата 2000 доларів, але грошей вистачає на все. Тут дуже розвинута кредитна система. Відсоток по кредиту залежить від твого заробітку.

"У мене був гарний рівень англійської та зданий тест "Айлз". Із роботодавцем познайомилась за два тижні перебування в країні у черзі за кавою. Він побачив, що у руках тримаю український паспорт і заговорив зі мною. Виявилось, що у нього батьки українці. Має компанію по працевлаштуванню і постійно у пошуку спеціалістів, як спілкуються кількома мовами", - пригадує.

Автор: Євгенія Кокорева
 

Чоловіку було складніше знайти роботу. Він електромеханік.

"Слала його резюме у різні компанії, але нам ніхто не дзвонив і це дивувало. Виявилось є певна особливість, що вакансії на сайт викладають не для того, що їм справді потрібна людина, а для того, що є така процедура. Аби взяти мігранта, треба щоб вакансія місяць провисіла на сайті пошуку роботи", - додає Євгенія.

Щоб потім отримати дозвіл на проживання, слід подати документи в еміграційну систему. Враховують знання мови, освіту, роботу, наявність родини і вік до 33 років дає більший шанс лишитись у країні. Коли ти набираєш хоча б мінімальну кількість балів, то система автоматично обирає тих, хто отримає дозвіл на проживання.

Посол Канади в Україні Роман Ващук розповів про вивчення української мови. Його батьки виїхали з України 1944-го.

Зараз ви читаєте новину «"На рахунку треба мати $10 тисяч" - українка розповіла, як переїхати до Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua