вівторок, 28 листопада 2017 12:17

Місяць можна безкоштовно жити в Малайзії

Місяць можна безкоштовно жити в Малайзії
Офіси компаній в Малайзії часто нагадують зелені зони, середня зарплата працівника $1800 Фото: remote.in.ua

Малайзійські компанії шукають українців, які б у них працювали. Роботу тут варто шукати самостійно. А перший місяць можна пожити за рахунок роботодавця. Про це Gazeta.ua розповідає Сергій Нижник, який рік живе в Куалу- Лумпур.

"Свою першу роботу шукав в інтернеті. Мав спеціальність - добування нафти і газу, також із 2 курсу вчив аглійську. До переїзду готувався. Читав блоги українців, які побували в Малайзії. Зокрема, Ореста Білоуса та Олексія Босого. Вони дають точні вказівки, де шукати роботу. Свою я знайшов jobstreet.com.my. Потрібен був інженер на станцію нафти. Перш ніж туди потрапити написав дуже велике резюме. Фішка тут, що резюме менш ніж на 3 листки ніхто не читає. Треба багато писати про свої досягнення. Малайзійці люблять, коли людина себе поважає", - каже Олексій Нижник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як отримати роботу на Мальдівах

Легко знайти роботу в ІТ, інженерії, будівництві, продажах, офісних роботах.

"Єдина мова для бізнесу - англійська. Треба мати підтверджений рівень В2, а краще С2. Всі співбесіди проводять на ній. По приїзду роботодавець надав мені квартиру та забезпечив харчуванням. Так роблять великі фірми. Офіційно місяць можна жити без надання візи. Потім роботодавець оформляє візу. Торік вона обійшлася 1300 доларів. Усі витрати фірма взяла на себе. На деяких фірмах цю суму забирають із зарплати помісячно", - додає Олексій.

Олексій заробляє 1800-2000 доларів на місяць. За 300 доларів знімає квартиру, до якої безкоштовно входять басейни, сауни, джакузі, тенісні корти, тренажерні зали, та лаунжі на останніх поверхах з пальмами і вайфаєм.

Зараз ви читаєте новину «Місяць можна безкоштовно жити в Малайзії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі