четвер, 11 липня 2019 00:16

"Милостиню жебракам даємо через мобільний додаток", - українка про життя у Китаї

Олександра Подольська із Запоріжжя три роки тому поїхала на заробітки в Китай. Українка розповіла, чому китайці витріщаються на іноземців і як бідним скидають через мобільний додаток.

У Китаї настільки серйозно взялися за викорінення готівки, що майже всюди є банківські термінали. Майже в кожного китайця є мобільний додаток, в якому можна завести Інтернет-гаманець. Через нього можна провести будь-які платіжні операції. Навіть місцеві жебраки не в капелюх милостиню збирають, а на власний Інтернет-гаманець, - повідомляє ІСTV.

"Підходить до нас чоловік і просить, жестом дає нам зрозуміти, що дайте пару юанів, щоб поїсти. Ми говоримо, що у нас немає готівки, а він просить відсканувати код і скинути на Інтернет-гаманець", – розповідає Олександра.

Автор: Depositphotos
  В китаї жебракам скидають милостиню через мобільний додаток
В китаї жебракам скидають милостиню через мобільний додаток

Китайці витріщаються не лише на відомих людей, а й на будь-якого іноземця. На вулиці можна створити навколо себе натовп. Був випадок, коли знімала відео - навколо мене зібралося чоловік 10, які просто оточили мене і слухали, що я говорю, при тому, що вони цього не розуміють.

"Китайці - особливий народ. Вони занадто працелюбні, майже не відпочивають і іншим не дають.Де б ти не був, скрізь багато зайвого звуку. Якщо ти живеш в квартирі, навколо тебе обов'язково є якесь будівництво. Вони або добудовують, або перебудовують щось", – каже дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пачка масла майже 200 грн" - українка розповіла про життя в Китаї

У Китаї давати чайові — означає образити. В пристойному закладі вам повернуть здачу, а якщо ви відмовитеся її брати, будуть сильно наполягати.

Зараз ви читаєте новину «"Милостиню жебракам даємо через мобільний додаток", - українка про життя у Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі