вівторок, 23 травня 2017 00:17

"Ліцеї дорожчі від університетів" - українка про освіту в Італії

Автор: надані Ксенією Константиненко
  Українка Ксенія Констянтиненко 24 роки живе в Італії
Українка Ксенія Констянтиненко 24 роки живе в Італії

В італійських школах дітей з п'ятого класу навчають грати на флейті. В кінці школи вони складають іспит з володіння цим інструментом.

Про це Gazeta.ua розповідає українка Ксенія Константиненко, яка 24 роки живе неподалік Венеції. Виховує 16-річного сина Мартіна.

"В Італійській школі вразило викладання музики. Грати на музичних інструментах навчають як у старовинних гімназіях. З п'ятого класу усім учням батьки купують маленькі флейти. Вони продаються навіть у магазинах з канцтоварами. На таких легко видати гарну мелодію. Цього вчаться усі. Гра на флейті здається навіть на державних екзаменах, - розповідає Ксенія. - Самі школи безкоштовні. Купувати потрібно лише підручники. Їхня вартість близько 300 євро на рік. Ліцей коштує дорого, близько 1800 євро. Це дорожче за університет, вартість якого 1500 євро на рік. Якщо у батьків зарплата нижча за середній рівень, навчання дитини оплачує держава".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дітей запрошують почитати собаці" - чим цікаві бібліотеки США

Автор: надані Ксенією Константиненко
  Ксенія (посередині) працює гідом у Венеції. Виховує 16-річного сина Мартіна
Ксенія (посередині) працює гідом у Венеції. Виховує 16-річного сина Мартіна

У школі вчаться до сьомого класу. Далі кожен обирає для себе ліцей, гімназію чи коледж.

"Мій син навчається у класично-європейському ліцеї, де поглиблене вивчення мов. З третього курсу починається вивчення дисциплін окремими мовами. Скажімо, математику викладають англійською, а історію — французькою. Щоб діти вчилися розмовляти розігрують засідання ООН. Приїжджають студенти із Бразилії. Франції, інших країн. Організовують повну імпровізацію зустрічі англійською і французькою мовами. Так само з інших предметів. Під час вивчення археології везуть на Крит. Показують як ведуться розкопки. Вивчають французьку — везуть у Францію", - каже Ксенія.

У фінських школах діти ходять у шкарпетках. Їх з першого класу навчають, що таке портфолiо, контракт і банкiвська картка.

Молодші школярі також вмiють вирахувати вiдсоток податку на отриманий спадок або зароблений у майбутньому дохiд. Усi зауваження до учня та рекомендацiї вiд учителiв надходять в електронний щоденник. Доступ до нього має кожен iз батькiв

Зараз ви читаєте новину «"Ліцеї дорожчі від університетів" - українка про освіту в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі