субота, 14 вересня 2019 00:20

Експерт пояснив, куди мігрує український бізнес

 

В основному український бізнес мігрує в США. Також країни Західної Європи, Великобританію, Німеччину.

Багато хто довіряє і Східній Європі – відкривають компанії в Польщі, Чехії, Угорщини, країнах Балтики, розповів Gazeta.ua експерт Юрій Моша, засновник міжнародної компанії "Другий паспорт".

"Все залежить від того, кого який ринок цікавить. Але разом з тим дуже велика кількість українських компаній все ще бояться виходити на закордонні ринки, хоча нічого страшного в цьому немає", - говорить Юрый Моша.

Влада інших країн зацікавлена, щоб приходили іноземні інвестиції – більше грошей і податків, тому йдуть назустріч українським підприємцям, в тому числі, зауважив експерт.

Деякі бізнесмени вважають за краще іншу схему - відкривають бізнес за кордоном і живуть на дві країни, постійно приїжджаючи в Україну.

"А є ті, хто і не думає повертатися на Батьківщину. Вони ставлять ставки на закордонний бізнес. Те, що власники живуть за кордоном, але частина співробітників знаходиться в Україні - вже звичне явище", - підкреслив Моша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар за хвилину танців - скільки коштують гуртки в Америці

Понад 700 намальованих незвичних ангелів уже продала на благодійному аукціоні українка Юлія Косівчук, яка 15 років уже мешкає у місті Берклі в передмісті Сан-Франциско штату Каліфорнія.

Усі виручені гроші покупці ангелів одразу перераховують у благодійний фонд Марії Левченко "Я майбутнє України", що у Чернівцях.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, куди мігрує український бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі