субота, 04 серпня 2018 00:15

"Автомобіль не дозволяють водити щодня" - українець про життя в Колумбії

"Автомобіль не дозволяють водити щодня" - українець про життя в Колумбії
Автомобілі в Боготі коштують від $10 тис. Фото:myvezde

У столиці Колумбії — Боготі мешкає близько 10 мільйонів людей. Тому дороги переповнені машинами та громадським транспортом.

Метро в столиці немає, тому вся відповідальність за громадські перевезення падає на місцеві автобуси. Вони абсолютно різні, є так звані трансміленіо – великі, швидкі автобуси. Є трохи менші, а є взагалі малесенькі, які, здається, розраховані на дітей. Про це розповідає українець Ростислав зі Львову у сюжеті ictv. Хлопець третій рік мешкає у Боготі.

За його словами, маршрутки в час пік переповнені. У деяких можна розплачуватися готівкою, для деяких треба мати спеціальні пропускні карточки. Коштує проїзд від 16 до 25 грн. До речі, зупиняються автобуси, де заманеться. Також місто наповнене автомобілями таксі, які зупиняються вони за одним помахом руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як стала стюардесою за кордоном

Багато колумбійців пересуваються власними автівками, вони тут коштують від $10 тис.

"Але, щоб купити в кредит автівку, яка коштує 15 тисяч доларів, треба мати близько 10% від суми, тобто 1300-1400 доларів. Також потрібно працювати мінімум шість місяців і проживати в Колумбії мінімум 2 роки", – розповідає Ростислав.

"Крім того, існує така система: якщо ваш номер закінчується на парне число, ви зможете водити автівку у понеділок, середу і п'ятницю, якщо непарне число– то у вівторок і четвер. У вихідні можуть водити всі. Таку систему ввели, щоб розвантажити місто", – каже хлопець.

Щоб не чекати своєї черги на право водити машину, більшість колумбійців купують мотоцикли.

За останні кілька років заробітки в Бразилії знизились. Мінімальна зарплата - 900 доларів. Оренда житла коштує в середньому 750. Про це розповідає українка з Житомира Оксана Колеснікова, яка мешкає у селищі Кашоейра Пауліста в регіоні Сан- Пауло на піденному сході Бразилії. Переїхала сюди 9 років тому до чоловіка Ніла.

Зараз ви читаєте новину «"Автомобіль не дозволяють водити щодня" - українець про життя в Колумбії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі