Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 01:12

31 серпня

1848 — лондонська газета "Дейлі Ньюз", видавцем якої був  письменник Чарлз Діккенс, першою у світі стала публікувати відносно точні прогнози погоди. Численні британські метеостанції за допомогою телеграфу передавали результати ранкових спостережень до Гринвіцької обсерваторії в передмісті Лондона. Там їх аналізував головний метеоролог сер Джеймс Ґлейшер. Наступного дня його висновки про майбутні погодні зміни потрапляли до редакції газети.


1918 — в Одесі о 15.20 розпочалися вибухи набоїв в артилерійських сховищах неподалік від станції Одеса-Застава. Сила їх була такою, що у місті сипалося скло з вікон. Вибухи тривали протягом 10 год., а потім із перервами ще три дні. У місті виникла паніка. Населення прилеглих районів рятувалося на бульв. Французькому, у лиманах, порту. Було багато поранених розбитим склом. На місце лиха негайно прибули представники української влади та австрійського командування. Працювали санітарні автомобілі, пожежні загони. Об"єкт належав, як союзним австрійським, так і українським частинам. Версію терористичного акту відкинули. Згоріли 110 сховищ, помешкання начальника станції Застава, приймальня лікаря, кілька вантажних вагонів тощо. Зареєстровані 40 убитих і 100 поранених.


1986 — у Чорному морі на відстані 3,5 км від міста Новоросійська вантажний корабель "Пётр Васев" зіштовхнувся з пасажирським круїзним лайнером "Адмирал Нахимов", що прямував з Ялти. Через 7 хв. після зіткнення лайнер затонув. Із 1243 пасажирів загинули 423. Капітанів обох кораблів визнали винними й засудили до різних строків ув"язнення. 1992-го обох помилували.

Зараз ви читаєте новину «31 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути