четвер, 18 листопада 2010 00:00

18 листопада

1870 — у ході франко-прусської війни під час облоги Парижа між французькою столицею та містом Тур встановили першу офіційну лінію голубиної пошти. За чотири місяці облоги голуби доставили до Парижа близько 150 тис. офіційних повідомлень і понад 1 млн приватних. У місті обладнали спеціальний поштамт. Там розшифровували повідомлення, які птахи приносили у спеціальних герметичних контейнерах. Для боротьби з поштою німці намагалися застосувати яструбів, але це не спрацювало.

1963 — Верховна Рада УРСР доповнила Кримінальний кодекс республіки статтею 2171. У ній зазначили, що за самовільну, без потреби зупинку потяга стоп-краном, якщо це спричинило порушення нормального руху поїздів, карали позбавленням волі до двох років або виправними роботами до одного року. За дії, які спричинили нещасні випадки або тяжкі наслідки, позбавляли волі до восьми років.

1987 — о 19.30 у лондонському метро на станції Кінґс-Крос Сент-Панкрас, яка сполучає зупинки шести ліній в одну і є найбільшою лондонської підземки, сталася пожежа. Ймовірною причиною був непогашений сірник. Він потрапив між дерев'яні елементи ескалатора. Пожежу вдалося загасити близько другої ночі. Загинула 31 особа. 60 отримали поранення. Після ремонту на повну потужність транспортний вузол запрацював 1989-го. Останню жертву вдалося ідентифікувати лише 2004-го.

Зараз ви читаєте новину «18 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі