неділя, 13 травня 2007 10:47

Журналістці Анні Політковській посмертно вручили міжнародну літературну премію

В італійському місті Удіне в суботу ввечері відбулася урочиста церемонія вручення міжнародної літературної премії Тіциано Терцані, присудженій цього року Анні Політковській. Премію вручили синові загиблої російської журналістки Іллі Політковському, який приїхав на церемонію разом із військовим оглядачем "Нової газети" В"ячеславом Ізмайловим.

Політковська була вбита на порозі свого будинку в Москві 7 жовтня 2006 року.

"Той, хто готовий заплатити за викриття зловживань власним життям, демонструє, що ставить етику вище за які-небудь висновки. Саме цю рідкісну моральну мужність жюрі хоче відзначити, присуджуючи поза конкурсом міжнародну літературну премію Тіциано Терцані за 2007 рік російській журналістці Анні Політковськой", - сказала голова жюрі Анджела Терцані.

Міжнародна літературна премія Тіциано Терцані була встановлена в 2004 році, щоб відзначати твори, що піднімають гострі питання, пов"язані з розвитком відносин між Сходом і Заходом в епоху глобалізації. Терцані був одним з видних італійських журналістів, що довгі роки пропрацював за кордоном, перш за все, в країнах Азії. Після подій 11 вересня 2001 року він випустив книгу "Листа проти війни". Помер італійський журналіст у 2004 році, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Журналістці Анні Політковській посмертно вручили міжнародну літературну премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі