четвер, 28 серпня 2008 10:16

Золота статуя моделі Кейт Мосс з"явиться в Британському музеї (ФОТО)

Золота статуя, що увіковічує відому 34-річну топ-модель Кейт Мосс, незабаром з"явиться в Британському музеї, повідомляє РІА Новости.

Автором статуї, названої "Сирена", є британський скульптор Марк Куїнн. Одній з перших робіт, що прославили Куїнна, став його незвичайний монумент - 13-тонна мармурова статуя англійської художниці-інваліда Елісон Леппер, що з"явилася на світ без рук і з укороченими ногами. Жінка була зображена в голому вигляді на дев"ятому місяці вагітності. У 2005 році ця скульптура була встановлена в центрі Лондона на Трафальгарській площі.

Раніше Куїнн вже працював з образом Кейт Мосс. У 2006 році він створив статую з бронзи, пофарбовану в білий колір і Мосс, зображену в немислимій позі йоги з схрещеними за головою ногами.

Форма нової скульптури поки тримається в секреті, але в ЗМІ вже потрапив знімок, на якому зображена частина обличчя "золотої" Мосс.

За словами Куїнна, при виборі прототипу для статуї ним рухало бажання створити "статую людини, що втілює ідеал краси теперішнього часу", тому він зупинився на образі Кейт Мосс.

Очікується, що ця статуя, вартість якої оцінюється в 1,5 мільйона фунтів стерлінгів, стане найкрупнішим творінням із золота з часів Давнього Єгипту.

Золота статуя Куїнна увійде до колекції сучасного мистецтва Statuephilia ("Статуяфілія"), яка буде виставлена в Британському музеї з 4 жовтня по 25 січня 2009 року.

Кейт Мосс - одна з найвідоміших моделей останнього десятиліття. Вона була обличчям багатьох компаній по виробництву косметики і модного одягу. У вересні 2005 року британський таблоїд DailyMirror надрукував фотознімки, на яких Мосс зобразили такою, що нюхає кокаїн. Після скандалу, що вибухнув, модель ледь не втратила всі свої контракти, але знайшла сили публічно принести вибачення своїм працедавцям, прихильникам і відправитися в клініку на лікування. Після курсу терапії вона знову приступила до роботи.

Зараз ви читаєте новину «Золота статуя моделі Кейт Мосс з"явиться в Британському музеї (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі