понеділок, 14 травня 2018 11:37

Знявся у 90 стрічках - помер відомий грузинський актор

Знявся у 90 стрічках - помер відомий грузинський актор
Баадур Цуладзе помер на 83 році життя Фото: segodnya.ua

У Тбілісі на 83 році життя помер відомий актор та режисер Баадур Цуладзе. Причина смерті - важка хвороба, яку так і не вдалося подолати.

Народився Баадур Цуладзе в Батумі 5 травня 1935 року. 1961-го здобув освіту режисера. Своїми наставниками вважав Олександра Довженка та Михайла Чаурелі — повідомляє Reginfo.ge

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жираф убив режисера під час зйомок фільму

До творчого доробку актора належать 90 ролей. Найвідоміші з них у фільмах "Мамо, не горюй!", "Пригоди Буратіно", "Циган", "Тегеран-43" , "Блондинка за рогом", "Пеппі Довгапанчоха", "Життя Дон Кіхота і Санчо", "Будьте моїм чоловіком". Свою останню роль зіграв у 2014 році в фільмі "Зальотники". Крім того, Баадур Цуладзе відзняв 10 картин у ролі кінорежисера та сценариста.

Італійський режисер і сценарист Ерманно Ольмі помер у віці 86 років. Його остання повнометражна картина "Повернуться зелені луки" (Tornerrano i prati, 2014 року) оповідає про трагічні події Першої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Знявся у 90 стрічках - помер відомий грузинський актор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі