неділя, 31 грудня 2017 20:23

"Знімуть серіал про "сіру зону" на Донбасі" - Тихий

"Знімуть серіал про "сіру зону" на Донбасі" - Тихий
Володимир Тихий: "робота команди 1+1 буде потужною історією, яка зробить важливий крок для розвитку українських серіалів" / Фото: investigator.org.ua

2018 рік буде наповнений культурними подіями. Треба бути уважним, аби не проґавити щось цікаве.

Анонсує в коментарі для Gazeta.ua український кінорежисер Володимир Тихий.

"Канал "1+1" почав зйомки серіалу про "сіру зону" на Донбасі. Ним займається Анатолій Матешко — відомий український режисер. Працює над потужною історією, яка зробить важливий крок для розвитку українських серіалів. Це буде одночасно і культурна і соціальна подія. Важливо те, що "1+1" транслюється на окупованій території. Кіноробота може бути контраргументом для російської пропаганди.
Зараз знімається екранізація роману Сергія Жадана "Ворошиловград". Але не факт, що вона побачить світ в наступному році. Безперечно, цей фільм стане важливою ланкою в українській кіноіндустрії" - пояснює режисер.

Володимир Тихий говорить, що українського глядача в наступному році потішать гідним патріотичним кіно, комедіями, та мультфільмами.

"Запущене виробництво фільму молодого режисера, який був добровольцем в зоні АТО, Андрія Іванюка "Road Movie military".
Комедійний проект робить режисерка Тоня Ноябрьова "Герой мого часу". Це має бути фільм з соціально-жартівливим підтекстом.
Чекаємо на мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смартфони 1940-го, Жадан на червоній "Волзі" і лицарі в метро: Неочікувані фото зі зйомок українського кіно

Важливою літературною подією має бути вихід на початку року нової книжки Юрія Адруховича "Коханці юстиції". Це параісторичний роман. Окремі переважно кримінальні життєписи об'єднуються в художньо цілісний твір. Робочою назвою довгий час була "Негідники". Писав його Юрій Андрухович 27 років.

"Я не вигадував цих історій. Вони самі мене знаходили, а я лише доповнював їх вірогідними деталями, - сказав він "Українській правді". - Хотілося створити густо-насичений і в той же час абсолютно захопливий текст, від якого читачеві дуже нелегко відірватися"

"Юрій один з перших показав нам, що українська література - це не страждання, а кайф, - каже президент літературної корпорації "Meridian Czernowitz" Святослав Померанцев, - "Коханці юстиції" - це, в першу чергу, кайф. Це насолода спостерігання, як майстер працює зі словами, мовою, стилем та формою жанру.
Текст за автором, а тіло книжки - за видавцем. Так от, тіло - неперевершене. Це витвір видавничого мистецтва".

Український режисер Ахтем Сеїтаблаєв отримав нагороду "Скіфський олень" за фільм "Кіборги" від українського кінофестивалю "Молодість". Стрічка перемогла у голосуванні глядацьких симпатій під час Днів вітчизняного кіно у Верховині.

Зараз ви читаєте новину «"Знімуть серіал про "сіру зону" на Донбасі" - Тихий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі