вівторок, 19 березня 2019 21:45

Знаменитий композитор напише музику до екранізації "Дюни"

Автор: collider.com
  Оскароносний композитор Ганс Ціммер напише саундтрек до науково-фантастичного фільму “Дюна” за романом Френка Герберта
Оскароносний композитор Ганс Ціммер напише саундтрек до науково-фантастичного фільму “Дюна” за романом Френка Герберта

Німецький композитор Ганс Ціммер напише музику до американського фільму "Дюна", що є екранізацією науково-фантастичного роману Френка Герберта. Зйомки стрічки стартували цього тижня.

Дія відбувається в далекому майбутньому, коли людство розселилося по численним планетам. За владу над територією борються різні могутні родини. У центрі протистояння опиняється пустельна планета Арракіс. Лише тут можна знайти меланж, або прянощі - найціннішу та найрідкіснішу речовину у всесвіті. Дає змогу подовжувати життя, розвиває приховані сили, уможливлює міжзоряні подорожі. Той, хто володарює на Арракісі, контролює прянощі та всесвіт.

Імператор позбавляє клан Харконненів звання панівного і віддає цей титул дому Атрідів. Через це Харконнени вбивають герцога Лето Атріда. Його син Пол тікає в пустелю. Він має помститися за батька і відвоювати планету, за сюжетом.

Ганс Ціммер є автором саундтреків до фільмів "Гладіатор", "Останній самурай", "Шерлок Холмс", "Людина зі сталі", "Бетмен проти Супермена", а також кіносерії "Пірати Карибського моря". Написав музику до шести робіт британського режисера Крістофера Нолана, зокрема до трилогії про Темного лицаря. Здобув кінопремію "Оскар" за саундтрек до мультфільму "Король Лев". Також є володарем двох "Золотих глобусів" і чотирьох "Греммі".

Головну роль в екранізації "Дюни" виконує американець Тімоті Шаламе. Картину знімає франко-канадський режисер Дені Вільньов. Ціммер був композитором його попередньої роботи - науково-фантастичного трилера "Той, хто біжить по лезу 2049".

Прем'єра "Дюни" запланована на 20 листопада 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт Die Antwoord виступить на українському фестивалі

Роман "Дюна" американського письменника і журналіста Френка Герберта вийшов 1965 року. Це найбільший бестселер у жанрі наукової фантастики - у світі продали приблизно 20 млн копій. Книжка здобула найпрестижніші премії в галузі фантастичної літератури - "Г'юго" та "Неб'юла". Фільм Дені Вільньова стане другою повнометражною екранізацією твору. Першу 1984 року зняв Девід Лінч.

Зараз ви читаєте новину «Знаменитий композитор напише музику до екранізації "Дюни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі