четвер, 09 лютого 2017 18:54

Затримали продаж квитків на Євробачення - залучили Антимонопольний комітет

Автор: eurovision.tv
 

6 лютого мав розпочатися продаж квитків на Євробачення-2017, яке відбудеться в Києві. Але з компанією-оператором з продажів не змогли укласти договір. Затримка у підписанні документів сталася, бо втрутився Антимонопольний комітет. Туди зі скаргою звернулися два учасники тендеру на продаж квитків. Про це повідомляє 24tv.ua.

Переможцем стала компанія V-Ticket, більш відома як Concert.ua. Обійшла трьох конкурентів. Вартість послуг V-Ticket на пісенному конкурсі становить 2,5 млн грн. Інші два учасники тендеру готові були працювати за менші кошти. Одна за 350 тис. грн, друга - за одну копійку.

"Кваліфікаційним вимогам та технічному завданню Євробачення відповідала лише одна компанія – V-Ticket", – сказав заступник керівника Національної телекомпанії Павло Грицак.

Після обрання переможця дві компанії поскаржились в Антимонопольний комітет. На їх думку, рішення НТКУ неправомірне. Комітет не підтримав скарги учасників. Але там встановили, що компанія-переможець не відповідає всім вимогам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шануймо розмаїття: мережу сколихнув новий-промо ролик із логотипом Євробачення-2017

"Не всі оператори call-центру V-Ticket володіють англійською, компанія не має англомовного сайту-аналогу. Не підтвердили, що забезпечить усі пункти пропуску сканерами. Відсутні номери замовника. Отже, пропозиція переможця не відповідає вимогам конкурсу. Замовником була допущена дискримінація учасників під час розгляду і оцінки пропозицій. Маємо зобов'язати НТКУ відмінити процедуру закупівлі", - розповіла уповноважена АМКУ Агія Загребельська.

З рішенням комітету не згодні Національна телекомпанія та V-Ticket.

"Ці зауваження - дрібниці. Скоро національний конкурс. Ризикуємо іміджем країни. Компанії, яка виграла тендер, забороняють старт продажу квитків. Лише через те, що ми не вказали номер контрагента," – сказав директор компанії V-Ticket Дмитро Феліксов.

Про новий тендер організатори Євробачення ще не повідомляли. Продаж квитків має розпочатися до кінця лютого.

Середня вартість квитків на пісенний конкурс становитиме від €40 до €200. Тобто від 1200 до 6 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Затримали продаж квитків на Євробачення - залучили Антимонопольний комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі