понеділок, 07 лютого 2011 13:58

Залевський і екс-міністр прийшли подивитись на "Душову кабіну" (ФОТО)
13

Фото: Фото: Наталя Чубенко/Gazeta.ua

Минулої п'ятниці в столичній галереї "Bereznitsky Gallery & Partner" на Андріївському узвозі відкрилася виставка 70-річного київського художника Владислава Мамсікова. На показ виставили 92 картини. На презентацію прийшли колекціонер та екс-міністр фінансів Ігор Мітюков, дизайнер Олексій Залевський та син художника - Максим Мамсіков, який входить в п'ятірку найдорожчих українських художників. Його роботи продаються на західних аукціонах.

"Владислав Мамсіков – це український класик. Його роботи знаходяться в п'ятнадцяти музеях України, а також в Росії, Німеччині та в багатьох приватних зібраннях. В 50-ті роки всі дуже стомилися від академічного живопису і радянської тематики. Тоді він відійшов від академізму, працював в стилі неомодернізму. Тут представлені роботи від 60-х років до сьогоднішнього дня, які можуть багато про нього розповісти", — розповіла кореспонденту Gazeta.ua галеристка Людмила Березницька.

Всім охочим художник підписував настінні календарі із репродукціями своїх картин.

"Я тільки-тільки закінчив цю виставку. Буквально ще два дні назад дописував роботи. Одну картину навіть довелося малювати акрилом, бо він швидко висихає. До речі, виставка, як проект, називається "Душова кабіна". Є робота із такою назвою, думаю через це її так назвали. На ній зображена моя дружина, яка миється в душовій кабіні в нас вдома в Ірпіні. А можливо організатори мали на увазі якийсь етично-моральний момент. Що людина зайде в галерею і виходить очищеною. Дай Бог, якщо це так сприймуть глядачі. Я буду дуже радий", - сказав Владислав Мамсіков.

Частина робіт художника виставлена на продаж. Найдорожча коштує $10 тис. , невеликі картини - до двох тис.

Зараз ви читаєте новину «Залевський і екс-міністр прийшли подивитись на "Душову кабіну" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі