середа, 06 липня 2016 14:43

Закон про підтримку кінематографії не розгянули

Закон про підтримку кінематографії не розгянули

5 липня Верховна Рада України не змогла розглянути законопроект №3081-д "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

Про це повідомляє Національна спілка кінематографістів України.

Трибуна Верховної Ради була заблокована. Тому замість того, щоб розглянути закон, керівництво парламенту вирішило провести політичні консультації.

Вечірнє засідання, на якому і мали розглянути у другому читанні проект закону про державну підтримку кіно, відкрили і одразу закрили.

"Дуже прикро, що закон не прийняли. Цей закон поєднує теорію і практику кіновиробництва. Він враховує реальну кінематографічну ситуацію. Особливо важливим є пункт про частку фінансування державою фільмів. В проекті до закону вона становить близько 80 відсотків. Цього разу його не прийняли, бо депутати вирішували якісь коаліційні питання, минулого — вони поїхали на футбол. Певно в них багато важливіших справ" - каже режисер Олена Дем'яненко.

Це вже друга спроба розглянути цей законопроект. 16 червня 2016 року Верховна Рада України не змогла цього зробити через відсутність кворуму. Тоді кінематографісти провели під стінами Верховної Ради акцію на підтримку законопроекту та закликали депутатів прийняти його якнайшвидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатів закликали підтримати український кінематограф

Зараз ви читаєте новину «Закон про підтримку кінематографії не розгянули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі