четвер, 26 листопада 2020 11:38

Жадан і Катерина Калитко візьмуть участь у вечорі Пауля Целана

Автор: Довженко-Центр
  23 листопада виповнилося 100 років з дня народження поета Пауля Целана
23 листопада виповнилося 100 років з дня народження поета Пауля Целана

Літературний вечір Пауля Целана за участі письменників Сергія Жадана та Катерини Калитко пройде 3 грудня у столичному Національному центрі Олександра Довженка. Відбудеться з нагоди 100-річчя від дня народження німецькомовного поета з Чернівців.

У програмі - дискусія про життя і творчість Целана, поетичні читання Жадана та Катерини Калитко. А також показ документального фільму "Анчель". Знятий 2020-го австрійською режисеркою та поеткою Сюзанною Аюб за участі історика мистецтв Клауса Демуса – близького друга Целана. Демонструється німецькою мовою з українськими субтитрами.

Обговорення модеруватиме культурна менеджерка і перекладачка Євгенія Лопата – кураторка низки проєктів в Україні та за кордоном, присвячених Целану.

Захід проводить Австрійський культурний форум у Києві. Початок - 3 грудня о 19:00 у Довженко-Центрі на Сцені 6.

Подія відбудеться з дотриманням усіх карантинних норм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пауль Целан наклав на себе руки у Парижі

"Сторічний ювілей поета – це свято не тільки Целана і його нащадків, не лише німецькомовної літератури, а й свято Чернівців і багатьох людей, завдяки яким Пауль Целан став частиною і української культури. Не буде перебільшенням сказати, що й чимало українських класиків позаздрили б тому розмаху, з яким постать Пауля Целана промують, читають і знають у нашій країні", - пише поет і публіцист Андрій Любка.

Зараз ви читаєте новину «Жадан і Катерина Калитко візьмуть участь у вечорі Пауля Целана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі