пʼятниця, 11 березня 2011 11:57

Забужко готова платити Шкляру дивіденди

Забужко готова платити Шкляру дивіденди

Вчора у київській книгарні "Є" відбулась презентація нової книги Оксани Забужко "Оксана Забужко, Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби: 1992–2002".

На початку сьомої години у книгарні зібралося близько 100 людей. Письменниця з'явилася майже о 19. Після вибачень пояснила це комунікаційним розривом з книгарнею та видавництвом.

"Мені було сказано, що початок презентації о сьомій годині", - наголосила вона.

У книзі зібрана переписка Забужко з мовознавцем Юрієм Шевельовим.

"Це історія 90-х прожита в листах", - підкреслила письменниця.

На початку року книга уже була представлена у Харкові. Запланована презентація у столиці була відкладена через помилки у виданні.

"Дорогою до Харкова я виявила неточності у іменному покажчику. Своїм вольовим зусиллям я припинила подальший друк тиражу, але всі вже надруковані книги продавали. Прошу пробачення за свій невиліковний перфекціонізм. Кому дістався глянцований примірник, не дуже довіряйте іменному покажчику", - додала Забужко.

Письменниця визнає, що для непідготованого читача книга може видатися заважкою.

"Для її розуміння треба володіти певним культурним багажем", - підкреслила Забужко.

Щоб зробити книгу доступною письменниця включила дуже багато детальних коментарів до листів. А тим читачам, які не дуже знайомий з діяльністю Шевельова, Забужка радила звернути увагу на публікації 1990-х років, які увійшли до книги.

Читаючи уривки з книги, Забужко згадала лист, у якому зізнавалася, що для підтримки українського книговидавництва була згідна сплачувати якийсь відсоток від усіх своїх книжок.

"Минуло 15 років. І ось, може Шкляр має шанс. Якщо його книжка вийде на рівень мільйонного накладу, то можна вважати, що масова українська книжка врятована", - пожартувала письменниця.

У столичній книгарні "Є" книга "Оксана Забужко, Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби: 1992–2002" коштує 117 грн.

Зараз ви читаєте новину «Забужко готова платити Шкляру дивіденди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі