понеділок, 16 липня 2007 08:15

За казкою Франка зняли 26-серійний мультик

За казкою Франка зняли 26-серійний мультик

26-серійний мультик "Лис Микита" за казкою Івана Франка зняли українські мультиплікатори. Подібні серіали в Україні не знімали взагалі ніколи.

Головний художник українського мультсеріалу Едуард Кирич говорить, що за рік, поки він вимальовував двохсот героїв казки, вивчив текст, а персонажі йому снилися вночі. За його словами, мультик на папері зайняв цілу кімнату.

Євген Гладиш, виконавчий продюсер, говорить, що "таких сцен у кожній серії є десь від 100 до 150, ну, може бути й більше. Кожна сцена має окрему теку. Ми приблизно підрахували, це десь більше півмільйона листків паперу".

Тонни паперу, а на екрані - 26 серій по 15 хвилин. Яскраві малюнки, плюс автентичний текст Франка. Галицький діалект залишили. З виховною метою.

До мультика автори додали модну музику - закордонну і українську, щоб глядачі, розпещені різними шреками, краще сприймали. Головний художник і образи трохи усучаснив, привертаючи дорослу аудиторію.

"Лиса Микиту" зробили на студії "Фрески" з мінімальним бюджетом у 10 мільйонів гривень. Половину віддали на податки. Крім того, неприйняття чиновників ставило під загрозу появу українського мульт-дива. Тепер автори шукають по телеканалах - хто візьметься показати серіал. До того ж, хочуть подарувати дітям книжку з малюнками з мультфільму.

За матеріалами Нового канала

Зараз ви читаєте новину «За казкою Франка зняли 26-серійний мультик ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі