субота, 12 січня 2019 13:05

За картинами Марії Примаченко знімуть мультсеріал
5

За мотивами робіт української художниці Марії Примаченко буде знято мультсеріал та створено мурал.

Про таку ініціативу повідомив продюсер групи компаній Art Nation, яка є правовласником бренда Prima Maria, Едуард Ахрамович, пише Укрінформ.

"Українцям треба зрозуміти - у нас є свої круті речі. І Марія Примаченко - це сучасний тренд, а Prima Maria - бренд, який може викликати почуття поваги за українське. Роботи Примаченко виявляють український код: ми, як і її звірі, - такі ж різні і дивні, такі ж сильні й незвичайні, і може саме тому нас не вдається завоювати і підкорити", - сказав він.

Чотириголовий звір, 1959 рік
Фото: holos.fm
Мільярд літ прогуло, а таких мавп не було, 1986 рік
Синій бик, 1947 рік
Звір гуляє, 1971 рік
Фантастичний звір, 1936 рік

Ахрамович вважає, що в Україні роботи Примаченко представляють місток між минулим і сучасним, між мистецтвом і життям . Каже, і нарешті визнання художниці набуло актуальності і розмахів, адекватних її значенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марія Примаченко відмовилася залишати свою хату після Чорнобильської катастрофи

На його думку, це підкреслюють столичні Контрактова площа і вулиця Сагайдачного, які прикрашені до річниці арт-об'єктами, створеними за мотивами творчості художниці.

"Новорічний Поділ став центральним місцем для проведення масових святкових заходів. "Дивні звірі" вражають і захоплюють людей", - додав Ахрамович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вкраїні добре жить - один робить, сім лежить: дотепні підписи до робіт Марії Примаченко

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва триває виставка до 110–річчя художниці "Марія Примаченко. Фантасмагорія", де представлено понад 100 робіт української мисткині.

Зараз ви читаєте новину «За картинами Марії Примаченко знімуть мультсеріал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі