середа, 01 лютого 2012 12:25

Спецтема: Закриття EX.ua

"За ІПУ за ex.ua!" - кияни протестували проти закриття файлообмінника

"За ІПУ за ex.ua!" - кияни протестували проти закриття файлообмінника

Близько 50 людей прийшли на акцію підтримки закритого вчора українського фалообмінника ex.ua.

Акція відбулась об 11.00 під стінами МВС у Києві. Мітингувальники вимагали повернути всю вилучену міліціонерами інформацію та обладнання.

"В Інтернеті не може бути авторських прав. Це дуже складний процес їх визначення. Сайт закрили за наказом Держдепартаменту США. Міліція сама це офіційно підтвердила. Спершу вони забирають у нас ex.ua , потім заберуть соціальні мережі, а далі ми втратимо можливість вільно заходити в Інтернет. Ми переймаємо негативний досвід Білорусі та Північної Кореї", - розповів Дмитро Голубєв, організатор акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція допитує 16 співробітників EX.ua, конфіскували 200 серверів, сайт МВС "ліг"

У знак протесту двоє мітингувальників розкидали перед входом до Міністерства компакт-диски та клавіатури й потопталися по них, скандуючи "За ІПУ за ex.ua!" та "Госдеп не пройдет!".

Міліція обіцяє розповісти більше про закриття сайту після обіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Файлообмінник EX.ua закрили правоохоронці

"Ми розслідуємо цю кримінальну справу вже 6 місяців. Заяви подали українські представництва іноземних компаній Microsoft i Adobe Systems. Зараз триває слідство. Ми допитуємо працівників фірми", - розповів представник міліції Денис Бурлаков.

Нагадаємо, вчора перестав працювати сайт ex.ua. За даними ЗМІ файлообмінник закрили правоохоронці. Після цього сайт МВС атакували - до нього не було доступу довгий час. Також правоохоронцями були закриті попередники Ex.ua, файлообмінні сервіси Infostore і io.ua.

Зараз ви читаєте новину «"За ІПУ за ex.ua!" - кияни протестували проти закриття файлообмінника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі