субота, 19 березня 2011 13:04

За "АнтиРаневську" Олег Вергеліс отримав 2 тис. дол.

За "АнтиРаневську" Олег Вергеліс отримав 2 тис. дол.

Вчора  у столичному будинку письменників вручали Гоголівську премію. Лауреатом став київський публіцист Олег Вергеліс. Він отримав $2 тис за книгу "АнтиРаневська".

"Ввечері мені подзвонили і сказали, що моє ім'я є серед претендентів на цю нагороду. Дуже зрадів нагороді, бо гроші зараз потрібні. Недавно з кишені випав мобільний телефон і розбився. За премію куплю новий. А ще хочу придбати телевізор одній знайомій літній актрисі", - розповів Олег Вергеліс.

Книга "АнтиРаневська" вийшла у столичному видавництві журналу "Радуга" накладом 1 тис примірників. У ній вміщено 50 публіцистичних текстів.

"Писав свою книжку 5 років. Скомпонував її з публіцистики, яка друкувалася у періодичних виданнях , та нових текстів. Вони написані у формі листів. Головний герой — уявний критик. Він протестує проти сучасного стану культури в Україні. Йому не подобається сучасне телебаченням і масова культура", - поділився автор.

У книзі є згадка про екс-президента Віктора Ющенка, ректора Інституту культури Михайла Поплавського та Президента Віктора Януковича.

"В одному тексті розмірковую про те, для чого Ющенко роздав таку непристойну кількість державних нагород представникам масової культури — Поплавському , Сердючці та Кіркорову. Поплавського звинувачую у тому, що він перейшов усі допустимі межі і тепер викликає тільки роздратування. У книзі розповідаю і про улюблену музику Януковича. Він любить пісні Висоцького та естраду 90-их. А його смаки мали бути кращими і вищими".

Зараз ви читаєте новину «За "АнтиРаневську" Олег Вергеліс отримав 2 тис. дол.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі