понеділок, 15 травня 2017 13:26

"За 5 хвилин до виступу на Євробаченні я ридала" – Джамала

"За 5 хвилин до виступу на Євробаченні я ридала" – Джамала
Співачка Джамала. ФОТО: segodnya.ua

"Я не буду казати, що ця перемога дісталася мені дуже легко. Я доводила себе до такого стресу, що за п'ять хвилин до виходу на сцену просто ридала. Мені було дуже складно налаштуватись на свою пісню, бо вона відрізнялась від інших своїм настроєм, музикою", – розповіла українська співачка Джамала після перемоги на пісенному конкурсі Євробачення 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відчував себе як у концтаборі – актор про любовну сцену з Мерилін Монро

15 травня торік за виконання пісні "1944" у шведському Стокгольмі Джамалі вручили головну нагороду. Після цього президент України Петро Порошенко присвоїв співачці звання народної артистки.

Україна вперше взяла участь у конкурсі Євробачення 2003 року в Ризі – там Олександр Пономарьов співав Hasta la Vista. Великого успіху ця пісня не мала, співак тоді посів 14-е місце. Проте наступного року в Туреччині перемогла українська співачка Руслана, завдяки чому конкурс Євробачення-2005 відбувся у Києві.

Пісня Джамали "1944" присвячена сталінській депортації кримських татар із Криму 1944 року. 1989 року радянська влада офіційно визнала депортацію незаконною. Пісня звучить англійською мовою з кримськотатарським приспівом. За словами співачки, на написання пісні її надихнула розповідь прабабусі.

Зараз ви читаєте новину «"За 5 хвилин до виступу на Євробаченні я ридала" – Джамала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі