понеділок, 09 квітня 2012 19:12

З британського музею викрали експонати на 2 мільйони

Китайські артефакти вартістю в два мільйони фунтів стерлінгів були вкрадені з музею Даремського університету (Durham University) у Великобританії. Про це повідомив The Daily Telegraph.

Грабіжники проникли в музей Сходу при Університеті міста Дарема пізно увечері в четвер, 5 квітня. Викрадені були нефритова чаша і порцелянова статуетка, які відносяться до часів китайської династії Цін. На дні чаші, створеної в 1769 році, вигравірувано вірш. Викрадена статуетка - це покритий білим лаком човен з сімома феями. Розміри статуетки - приблизно 30 на 30 сантиметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину Дюрера знайшли через 38 років

Поліція заарештувала двох чоловіків і жінку, які підозрюються в крадіжці артефактів. Однак, музейні експонати, досі не виявлені. Через інцидент музей було вирішено закрити на час Великодніх свят.

Музей Університету Дарема грабували не раз. Найвідомішим випадком стало викрадення з музею першого видання п'єс Вільяма Шекспіра в 1998 році. За цей злочин викрадач книги Реймонд Скотт був засуджений до відбування тюремного строку. У 2012 році він помер у в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «З британського музею викрали експонати на 2 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі